FilmMagazine

Film ‘Sergio Herman, Fucking Perfect’ nu in Fraterhuis

In juni 2013 neemt topkok Sergio Herman een radicale beslissing: hij kondigt de sluiting van zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis aan.

Verhaal

Deze film volgt Herman tijdens het jaar van de grote ommekeer. 25 jaar lang streeft Sergio Herman dag in dag uit naar perfectie. Het levert hem drie Michelinsterren op voor zijn restaurant Oud Sluis. Maar het succes heeft een keerzijde. Dag in dag uit zestien tot achttien uur werken, beuken, alles geven. Tijd voor zijn kinderen, vrouw, familie, vrienden is er amper. Zijn vader, van wie hij het koken heeft geleerd, heeft relatief jong Alzheimer gekregen. Geconfronteerd met dit alles neemt Herman na lang wikken en wegen de ingrijpende beslissing de deuren van Oud Sluis eind 2013 te sluiten. ‘Sergio Herman, Fucking Perfect’ is een eerlijk, intiem portret van een man die voor belangrijke keuzes staat. Een talent op een keerpunt in zijn leven, met invoelbare aarzelingen en twijfels.

Vertoning

‘Sergio Herman, Fucking Perfect’ is op 21, 22, 24 en 26 mei 2015 te zien in het Fraterhuis. Het is verstandig om vooraf te reserveren op www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen op de website ook e- tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa. Beeldbepalend Met ruim 70.000 bezoekers per jaar, twee (4K-)filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A- merk in de wijde omtrek van regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Een recente ontwikkeling is de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met lezingen en cursussen over film.

Gerelateerde artikelen

Back to top button