112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

(Update)Files op A28 door ongelukken en N50 afgesloten

De situatie in het noorden blijft bloedlink. In een brede strook rondom de lijn Leeuwarden – Hardenberg valt matige regen die direct opvriest. Dit gaat op die lijn tot diep in de middag door.

Als gevolg hiervan zijn vooral de A28 en A37 in Drenthe/stukje Overijssel en de A7, A32 en N31 in Friesland veranderd in ijsbanen. Normaal rijden is daar onmogelijk geworden: het verkeer kan zich over de ijslaag alleen nog stapvoets bewegen. De situatie is lastig te overzien, maar tijdens de ochtendspits gebeurden in het noorden al zeker twintig ongelukken. Verschillende vrachtwagens zijn in de problemen gekomen. Dit getal is nog maar het topje van de ijsberg: we rekenen alleen ongelukken mee waarvoor een berger wordt opgeroepen aldus het VID.

Er trekken nieuwe buien met ijzel over de A28, de snelweg zit in beide richtingen muurvast bij Zwolle. Moet je toch de deur uit, dan je snelheid aanpassen. En vermijd de snelwegen, want dan sta je uren in de file. Het is gekkenhuis op dit moment.”

De N50 tussen knooppunt Hattemerbroek richting Kampen is afgesloten in verband met ongevallen. Bij Staphorst is een vrachtwagen in de sloot belandt.

Er zijn nu in totaal twee vrachtwagens geschaard op de A28: een bij de aansluiting Ommen en een bij knooppunt Lankhorst. Allemaal het gevolg van een ijzelbui die vanaf de kop van Overijssel Drenthe in trekt.

De grootste problemen doen zich momenteel voor op de A28 tussen de knooppunten Hattemerbroek en Lankhorst. Enkele geschaarde vrachtwagens, een flink aantal geslipte en gebotste personenauto’s: het verkeer laveert daar tussen de ongevallen door met een aangepaste snelheid. het is daar echt spiegelglad.

 

 

Back to top button