Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Filemon Wesselink opent eigen museum

Zwolle – Vandaag is het MUSEUM VAN Filemon geopend op station Zwolle. Op perron 3/5 staat een glazen wachtruimte omgebouwd tot een speciaal mini museum. BNN presentator Filemon Wesselink koos een aantal bijzondere museumstukken uit het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde. Het mini museum geeft een wereldwijde kijk op het onderwerp vrouwelijke vruchtbaarheid.

‘Rare dingen’

Filemon ging in het depot van de musea op zoek naar het wereldwijde beeld van vruchtbaarheid. Zijn oog viel in het depot op ‘rare’ dingen, want zoals hij zelf aangeeft: “Rare dingen zijn altijd leuk!”. De collectie van Filemon die te zien is het op het perron bevat een flinke portie ‘girlpower’, met beelden van vrouwen en vruchtbaarheidssymbolen van over de hele wereld.

Filemon Wesselink is niet de enige die zijn favoriete objecten heeft uitgekozen uit de enorme collectie van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde. Floortje Dessing, Kenny B en Soufiane Touzani gingen hem voor, en openden hun eigen mini museum op station Leiden, Arnhem en Utrecht. Na Zwolle reist het MUSEUM VAN verder om te eindigen in het Tropenmuseum in Amsterdam met het museum van Yvette van Boven.

Het museum van Filemon is tot 28 oktober te bezoeken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button