DiezerpoortNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Fietsstraat Rembrandtlaan officieel geopend

Zwolle – Zaterdag is de vernieuwde Rembrandtlaan officieel geopend. Vanaf eind maart tot en met eind juli werd deze straat opnieuw ingericht. Het is nu een fietsstraat met een klimaatbestendige inrichting. De aanleg van de fietsstraat werd mede mogelijk gemaakt door provincie Overijssel.

Gedeputeerde Bert Boerman en wethouder William Dogger gaven hiervoor het startsein zaterdagochtend het startsein voor de feestelijke heropening van de straat. Zo werd in optocht over de Rembrandtlaan gefietst onder begeleiding van een fietsorkest.

Foto © Cobie Uiterwijk
© Peter Denekamp

Fietsstraat

Vanaf de rotonde aan de Burgemeester Drijbersingel tot aan de kruising met de Minervalaan is de Rembrandtlaan nu ingericht als fietsstraat. In een fietsstraat is de auto te gast. Ook geldt er voor gemotoriseerd verkeer een maximum snelheid van dertig kilometer per uur. De Rembrandtlaan is een belangrijke fietsverbinding van en naar de binnenstad. In het verleden ervaarden de bewoners en gebruikers de straat als onveilig. Er werd onder meer vaak te hard gereden. Samen met een klankbordgroep heeft de gemeente Zwolle gekeken naar de inrichting van de straat. Uiteindelijk werd er besloten om er een fietsstraat van te maken.

De kruising van de Minervalaan met de Rembrandtlaan is nu een rotonde geworden. Het groen in het midden vormt een soort wadi. De rotonde zelf haalt de snelheid uit het verkeer. Het midden van de rotonde is nu het laagste punt van de Rembrandtlaan. Bij stortbuien ontstond hier vaak wateroverlast. De rotonde fungeert nu als waterberging waar door de overlast voorkomen kan worden.

Het midden van de rotonde fungeert nu als waterberging tijdens stortbuien waardoor wateroverlast voorkomen kan worden. © Peter Denekamp
Foto © Cobie Uiterwijk
Foto © Cobie Uiterwijk
Foto © Cobie Uiterwijk
Gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel (links) en wethouder William Dogger van de gemeente Zwolle (rechts) deden de officiële opening van de fietsstraat Foto © Cobie Uiterwijk

Gerelateerde artikelen

Back to top button