EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Fietsparkeer problematiek Melkmarkt krijgt gehoor bij college

Het aantal geparkeerde fietsen op de Melkmarkt en de Voorstraat zal door de komst van de Primark toenemen. Een eerder bedachte inpandige fietskelder onder het pand van deze retailer gaat niet door.Voor de vele fietsers, maar zeker ook voor de ondernemers in de binnenstad is een goede oplossing voor de toename van de parkeerdruk erg belangrijk.

De fracties van GroenLinks, CDA en Swollwacht hebben maandagavond gevraagd aan het college om met een adequaat alternatief te komen voor fietsparkeren in beide straten. Ook vanuit de andere partijen kregen ze hiervoor steun. De binnenstad ondernemersvereniging City Centrum Zwolle en de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Zwolle hebben het probleem nog eens extra onderstreept door een ingezonden brief.

De  partijen willen de chaos in de directe omgeving van de Primark voorkomen door slim om te gaan met de ruimte en gebruik te maken van innovatieve technieken. Ook wordt het college gevraagd om in samenspraak met de exploitant van het modewarenhuis met een goed vervoersplan te komen voor zowel bezoekers als werknemers ( ongeveer 300, waarvan er 150 per keer aanwezig zullen zijn).

Ideeën voor de Melkmarkt zijn bijvoorbeeld cirkelvormige parkeerplekken rond de aanwezige bomen. Aan de Voorstraat kunnen ‘s nachts, wanneer de avondterrassen zijn afgebroken, door middel van projecties parkeervakken worden gecreëerd, hiermee kan alvast rekening gehouden worden bij de bouw van het pand.

Het college vind het geen bezwaar om de vragen mee te nemen in de integrale aanpak van de fietsparkeerdruk. Zij is hier al mee bezig met de agenda ‘Fiets’. Veel van de parkeerproblemen van met name ook rondom de Melkmarkt worden hier in meegenomen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button