Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse Fietsersbond maakt zich zorgen om gestalde bezorgfietsen in binnenstad

Zwolle – Bezorgfietsen, je hebt vast ze wel eens zien staan in de binnenstad van Zwolle. De fietsen van sommige restaurants worden geplaatst in de reguliere fietsenstalling, dit zorgt ervoor dat er minder fietsen bij kunnen. Edwin Koster van de Fietsersbond Zwolle maakt zich zorgen, zeker nu Zwolle de ambitie heeft om wereldfietsstad te worden.

”De bezorgfietsen staan op een plek die eigenlijk is gereserveerd voor de bezoekers en inwoners van de stad. Dit maakt dus dat het nu al erg vol staat.” Afgelopen weekend maakte Koster een rondje door de stad: ”In de stad staan allemaal bezorgfietsen, dat is op steeds meer plekken veel meer. ” Dit staat volgens de Fietsersbond haaks op de ambitie om wereldfietsstad te worden: ”Daar horen daadwerkelijke keuzes bij. Ook voor de bezoekende fietser. Dan komt ‘ie hier en dan kun je ‘m niet kwijt!”, aldus Koster.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: Vincent Corjanus

Journalist, schrijver, singer-songwriter. www.vincentcorjanus.nl

Lees ook

Back to top button