Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Fietsersbegraafplaats rechtsaf’ op ‘N35 Zwolle’ verkeersbord in Top 10 Taalvoutjes 2022

Zwolle – ‘Die staat al met één wiel in het graf!’ Dat is de kop die staat bij de nummer 10 van de leukste taalvoutjes in het jaar 2022. Het gaat om een verkeersbord die staat langs de N35 in de gemeente Nijverdal. Op het bord staat de tekst ‘Fietsers begraafplaats rechtsaf’. Het bord verwijst naar de gemeentelijke begraafplaats aldaar.

Maar deze tekst werkt natuurlijke leuke reacties in de hand. Want als je het even anders leest staat er gewoon ‘Fietsersbegraafplaats rechtsaf’.

De Instagrammers gaan er vol op los:  ‘Die staat al met één wiel in het graf’ , ‘Fiets um d’r in’, ‘Zo van daar kun je je fiets begraven’  en “U nadert een gevaarlijke fietsoversteekplaats’.

Zwolle zien en dan sterven, Napels is er niks bij. Jan-Pieter van Niekerk op Instagram

 

Maar ook grappige reacties met betrekking tot Zwolle: “Zwolle zien en dan sterven, Napels is er niks bij’ en eentje over Zwolle zelf die ook taalkundig leuk in elkaar zit: “Ik weet niet of het bord er nog staat maar in Zwolle stond ook altijd een bord met een afslag naar bedrijventerrein ‘De Vrolijkheid’ en het Crematorium eronder” schrijft Justin op Instagram.

De post kreeg  Instagram 6.398 likes en kwam daarmee in de Taalvoutjes Top 10, de verkiezing van de gelijknamige website taalvoutjes.nl.  De website heeft bijna 800 inzendingen voor taalvoutjes van afgelopen jaar onder de loep genomen en de 10 populairste ertussenuit gehaald.

 

 

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Taalvoutjes (@taalvoutjes)


Positie op kaart bij benadering

Gerelateerde artikelen

Back to top button