Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Fietsers moeten tot 5 mei afstappen in fietstunnel Ceintuurbaan / Isala

Zwolle – De werkzaamheden om van de Tesselschadestraat een fietsstraat te maken zijn inmiddels in volle gang. Vanaf 24 april tot en met 5 mei wordt er specifiek op het kruispunt Tesselschadestraat/Aagjedekenstraat gewerkt. Dit is het kruispunt direct voor de fietstunnel die onder de Ceintuurbaan doorloopt. Tijdens deze werkzaamheden is het kruispunt en de fietstunnel voor fietsers niet toegankelijk. Voetgangers kunnen nog wel passeren.

Fietsers die toch deze route willen nemen, kunnen afstappen en via het trottoir lopen. Ook zijn er voor fietsers twee omleidingsroutes. Fietsers komend vanuit de richting Wipstrik worden omgeleid via de fietstunnel bij de Leo Majorlaan. Fietsers die vanuit de richting Diezepoort/Aalanden komen, worden omgeleid via de fietstunnel Boerendanserdijk.

De werkzaamheden aan het kruispunt zijn onderdeel van de aanpassing van de Tesselschadestraat tot fietsstraat. Deze aanpassing moet de verkeersveiligheid verbeteren en tegelijkertijd aan de fietsers een comfortabele en aantrekkelijke route bieden. Daarbij sluit de vernieuwde straat aan bij het 30 km/uur-regime en bij de woonfunctie van de Tesselschadestraat.

Om de overlast voor de bewoners zoveel mogelijk te beperken, voert de aannemer de werkzaamheden in fasen uit. Toch is er gedurende de hele periode dat er aan de weg wordt gewerkt, geen doorgaand verkeer op Tesselschadestraat mogelijk. Verkeer wordt omgeleid via de Brederostraat en/of Leo Majorlaan. Ook de bus rijdt gedurende deze periode een andere route.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button