Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

WVF onnodig afgetroefd door bezoekend Harkemase Boys 0-2

In de derde wedstrijd in de hoofdklasse leek het aanvankelijk mogelijk om tegen de ervaren gasten uit Harkema een goed resultaat neer te zetten. Het was overigens 42 jaar geleden dat de ploegen elkaar in competitieverband hadden getroffen. Hessel Berends (duimbreuk) en Lennart Bril ontbraken vanmiddag helaas. Na het beginsignaal van scheidsrechter Bekebrede was het WVF dat voortvarend de aanval zocht. De gasten kregen  de eerste kans na een voorzet van rechts, die Dion Reijnen half vallend nog voldoende kon beroeren om onheil te voorkomen. Kort daarna wisten Ozhan Kardag en Muttihin Yükselen elkaar goed te vinden en brachten zij elkaar in goede scoringspositie. Mutti kopte echter kansrijk over en de inzet van Ozhan was veel te zacht. Michel Koning, vanmiddag in de basis, bracht met een goede steekpass op Mutti die Ozhan in stelling bracht maar dat leverde ook geen doelpunt op. De dieptepass werd veelvuldig gebruikt maar helaas zonder rendement. Toch bleek geleidelijk dat  er tegen deze tegenstander mogelijkheden waren om een eerste positief resultaat te boeken. Inzetten van Richard Bouwmeester leverden enkele corners op. Een voorzet van Ozhan toucheerde een arm van een verdediger maar de scheidsrechter was niet genegen hier een handsgeval in te zien. Dat was vorige week wel het geval maar toen tegen ons. De gasten wisten met een schot net naast het doel en een mislukt schot dat door een inglijdende aanvaller werd gemist, voor gevaar te zorgen. Een corner van Richard Bouwmeester schoot door en geen van de aanvallers wist zijn voet er tegenaan te zetten. WVF hield de boventoon en het was Michel koning die een combinatie van Ozhan en Mutti afrondde met een geplaatste bal die maar net over de kruising verdween.
Het slot van de eerste helft bracht de onverwachte ommekeer. Een dubieuze vrije schop werd door Renken via de paal tot doelpunt omgezet 0-1. Een handsbal van de gasten bracht een overleg tussen scheids en assistent waarna WVF alsnog een vrije trap werd toegekend. Helaas leverde de inzet van Rob Meijerink  geen doelpunt op. Kort daarna braken de gasten uit na balverlies van Michel Koning en wist Uulderiks de score te verhogen naar 0-2. Slordigheden die door de gasten wonderwel effectief werden omgezet in doelpunten en dat geheel tegen de verhouding in.

Harkema bracht na rust Valentijn voor Sarkodie voor meer defensieve zekerheid. WVF trachtte de wedstrijd te controleren maar het wist het spelpeil van de eerste helft niet te brengen. Rob Meijerink passte net te kort na een goede balovername en omschakeling. De echte overtuiging ontbrak en waarschijnlijk speelde de drukkende warmte ook een rol vanmiddag. Bacuna van Harkemase Boys vestigde de aandacht nog enkele keren op zich met leuke acties. De gasten konden vrij eenvoudig de wedstrijd naar hun hand zetten zonder zelf echt gevaarlijk te worden. Voor de neutrale toeschouwer daalde amusementswaarde helaas aanzienlijk in deze helft. Onverwacht werd er nog een strafschop uitgedeeld aan de gasten. Deze werd door Huisman de Jong ingeschoten maar via Mike en de paal leverde dit geen doelpunt op. De ingevallen Bas Bouwhuis kreeg 2 keer geel waarbij hij de 2e ontving voor positief commentaar op de leidsman. Zijn eerste inbreng dit seizoen bleef daardoor beperkt tot slechts 15 minuten.
Al met al zullen de positieve aspecten gezocht moeten worden uit de eerste helft waar een goed niveau werd gehaald. Als de persoonlijke foutjes dan ook nog achterwege blijven dan kunnen er nog stappen worden gemaakt de komende weken.