Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Fietsenrekken aan de zuidingang van het station Zwolle verplaatst

Zwolle – De gemeente Zwolle verplaatst eind augustus 2017 een deel van de fietsenrekken aan de zuidzijde van het station Zwolle, aan de Hanzelaan. Daarmee maakt de gemeente ruimte voor het nieuwe busstation en de keerlus voor taxi’s.

In het najaar 2017 start de gemeente met de aanlegwerkzaamheden van het nieuwe busstation aan de zuidingang van het station. Daarvoor vinden in de zomer 2017 verschillende voorbereidende werkzaamheden plaats.

De dubbellaagse fietsenrekken die nu aan de oostzijde van de reizigerstunnel staan krijgen nieuwe plek achter de huidige fietsenrekken aan de westzijde van de reizigerstunnel. Daarnaast worden de toegangen naar de fietsenrekken vanaf de Hanzelaan en het stationsplein aangepast.

Volgende week plaatst de gemeente voor de fietsers een aankondiging om aan te geven welke fietsenrekken wanneer worden verplaatst. Eigenaren van de fietsen krijgen de tijd om hun fiets in een rek te plaatsen die blijft staan. In de vakantieperiode verwacht de gemeente dat er voldoende stallingsruimte is voor de fiets. Indien nodig zorgt de gemeente voor extra vrije fietsenstallingen aan de westzijde van Hanzelaan

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button