Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Fietsen op straat niet langer zonder verlichting!

Boskalis Nederland en Fietsersbond Zwolle delen lichtjes uit 

Zwolle – De wintertijd is het jaargetijde waarin fietsverlichting het verschil maakt. Toch blijken er nog fietsers rond te fietsen zonder verlichting. Dat moet en kan anders denkt de Fietsersbond Zwolle. Nu de wintertijd is ingegaan worden de dagen weer korter en donkerder.
Met een speciale verlichtingsactie gaven aannemer Boskalis Nederland en Fietserbond Zwolle aandacht aan fietsverlichting bij het station in Zwolle.

Op fietsstroken waar verlichting eigenlijk heel belangrijk is, stonden tot maandagmiddag nog fietsen afgebeeld die geen lamp hadden. Dat bracht de Fietsersbond op het idee om te breken met die traditie. Edwin Koster, Fietsersbond Zwolle: “Een fiets met werkende verlichting moet de boodschap zijn! Terwijl nu in het onderbewustzijn een beeld van een fiets zonder verlichting wordt vastgelegd.”

De afgebeelde fietsen op de omleidingsroute bij het station in Zwolle werden maandag met een spuitsjabloon voorzien van een voorlamp. Dit werd gekoppeld aan een verlichtingsactie waarbij verlichte fietsers kans maakten op een presentje. Fietsers zonder verlichting kregen een thuisbrenglampje. Deze actie werd gedaan in samenwerking met Boskalis Nederland, de aannemer van de nieuwe ondergrondse fietsenstalling bij het station.

Gerelateerde artikelen

Back to top button