Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Fietsburgemeester Marijn de Vries lanceert Fietshelden-campagne

Zwolle – Fietsburgemeester Marijn de Vries daagt Zwolse basisschoolkinderen uit om ideeën te verzinnen die fietsen voor kinderen leuker, makkelijker of veiliger maken. De campagne loopt tot 7 maart 2023 waarna 30 Zwolse Fietshelden hun ideeën uit kunnen werken tijdens een ontwerpsessie.

De Fietshelden Campagne daagt kinderen uit om na te denken over de fiets als vervoermiddel, om vaker de fiets te gebruiken en om oplossingen te verzinnen voor problemen die kinderen ervaren met fietsen. Deze campagne wordt georganiseerd met als doel meer kinderen op een veilige en zelfstandige manier te laten fietsen.

Iedereen kan meedoen aan de campagne en een idee insturen. Je wordt Fietsheld door een idee te verzinnen hoe jij denkt dat we fietsen veiliger, leuker of makkelijker kunnen maken in de gemeente Zwolle.

Van alle inzendingen worden er 30 geselecteerd door een speciale vakjury. Deze kinderen gaan tijdens een ‘designathon’ onder begeleiding van experts aan de slag met het uitwerken van hun idee tot een levensecht prototype. Daarnaast worden ze lid van de Fietsheldenraad Zwolle, die het gemeentebestuur gevraagd (en ongevraagd) gaat adviseren over hoe fietsen in onze stad veiliger en leuker kan. Tot slot gaat de winnaar van de ‘designathon’ naar huis met een supercoole fiets! Om mee te doen stuur je jouw idee waarmee je fietsen veiliger, leuker of makkelijker maakt uiterlijk vóór 7 maart 2023 in via www.fietshelden.org/zwolle.

De Fietshelden campagne is een initiatief van Fietsburgemeester Marijn de Vries in samenwerking met de Gemeente Zwolle.
Marijn de Vries: ‘Het is geweldig dat we in Zwolle met deze campagne kinderen mee kunnen laten denken over verbeteringen en stimulering van het fietsgebruik. De unieke kijk van kinderen krijgt hiermee een stem’.

Wethouder mobiliteit Gerdien Rots, van de Gemeente Zwolle kijkt uit naar de campagne:
‘‘Ik vind het een hele leuke en nuttige campagne. Zwolle is al een echte fietsstad voor jong en oud maar het kan nog stukken beter. Ik ben heel benieuwd met welke ideeën en oplossingen de Fietshelden gaan komen en kijk ernaar uit om volgend jaar met de Fietsheldenraad te gaan werken’.

Workshops

De Fietsburgemeester en haar team gaan de komende periode speciale Fietshelden workshops organiseren in Zwolle voor scholen die verkeersveiligheid, gezondheid en beweging op de agenda willen zetten. Tijdens deze workshop ontwikkelen kinderen ideeën hoe zij fietsen leuker en veiliger kunnen maken. Scholen en andere instanties kunnen zich gratis opgeven door een mail te sturen naar fietsheldenzwolle@gmail.com .

Stadkamer

Op donderdag 5 januari 2023 vinden de eerste workshops plaats om 14.00 en 15.00 uur bij de Stadkamer in het centrum (Zeven Alleetjes 1a). Aanmelden kan via de website van de Stadkamer www.stadkamer.nl.

Alle kinderen in de gemeente Zwolle kunnen meedoen door een idee in te sturen waarmee zij fietsen op hun school willen leuker en veiliger maken. Aanmelden kan via www.fietshelden.org/zwolle tot uiterlijk 7 maart 2023.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren