EconomieNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Fiets met blauwe banden in trek bij studenten

Zwolle – Wie door Zwolle fietst heeft ze misschien al gezien. De fietsen met een opvallende blauwe voorband. Het gaat hier om de zogenaamde Swapfiets. Je huurt hem voor een vast bedrag per maand. En als er iets kapot gaat of je hebt een lekke band dan komt de service-auto zo snel mogelijk naar je toe. Met een ‘Swap’ wat natuurlijk Engels is voor ‘omruil’ fiets.  Op de eerste dag van de Bruisweken deed het bedrijf goede zaken. Maandagochtend waren alle 300 actiefietsen al vergeven aan nieuwbakken studenten.

Foto:© Peter Denekamp

Swapfiets

In Zwolle is het bedrijf nog maar net actief. Speciaal voor de bruisweken hadden ze een studentenactie: 6 weken lang swapfietsen voor 10 euro. Dat bleek zo’n aantrekkelijk aanbod dat de 300 beschikbare fietsen inmiddels allemaal van de hand zijn gegaan. Voor iedereen die geen student is kost de fiets 15 euro per maand. Maar dan hoef je dus ook niet je lekke band zelf te plakken of een andere reparatie te betalen. Bovendien kun je altijd rekenen op een andere swap fiets als die van jou het niet doet.

 

Veel keuze is er niet. Eén model is er op dit moment in de aanbieding. Een robuuste omafiets met terugtraprem. Dat ze robuust zijn beaamt ook Richard Burger, medeoprichter van het bedrijf Swapfiets: ” legt uit wat dit inhoudt: “Over alle onderdelen is nagedacht waardoor de kans op defecten kleiner is. Zo hebben de fietsen geen versnellingen en ook géén bagagedrager. Hierdoor wordt overmatige slijtage en schade voorkomen. Ook is de fiets voorzien van speciaal ontwikkelde verlichting. Niet op batterij want die gaan te snel leeg.” Voor wie de schooltas of boodschappentas wil meenemen kan dat doen op de voordrager. Want die zit er dan weer wel op.

Zit er dan geen enkel risico aan? Niet helemaal. Want bij diefstal van de fiets gata het je toch 40 euro eigen risico kosten mits je hem op slot hebt gedaan. Ben je dit vergeten dan is de schade voor jou wel groter.

Op 13 september 2018 wordt de Swap fietswinkel aan de Thomas a Kempisstraat in Zwolle geopend.

 

 

Vandaag is al een groot succes voor ons in Zwolle. We hadden 300 fietsen beschikbaar en ze zijn allemaal uitverkocht Richard Burger, medeoprichter Swapfiets

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button