Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Festival Op Grote Hoogte is een nieuw circustheaterfestival in Zwolle

Zwolle – Festival Op grote hoogte is een nieuw circustheaterfestival dat wordt gehouden in en bij Academiehuis De Grote Kerk. Op Grote Hoogte neemt het luchtruim als podium, het zweven als uitgangspunt.

Omhoogkijken is in Zwolle een genot voor het oog. Daarom spelen de prachtige gevels en daken en het interieur van de Grote Kerk van Zwolle een glansrijke bijrol naast de acrobaten en circusartiesten van Op Grote Hoogte. De rijke geschiedenis van Hanzestad Zwolle fungeert als oogverblindend decor. Alle voorstellingen spelen twee dagen lang, driemaal per dag. Organisator van Festival Op Grote Hoogte is Stichting De Verhalenboot. De volgende gezelschappen treden op:

Sander Boschma (NL)

Vliegen, vallen, rollen. Sinds zijn tiende jaar is luchtacrobaat Sander Boschma al betoverd door acrobatiek en dan met name luchtacrobatiek. Boschma specialiseerde zich in aerial straps, handstand en silks. Het werken met aerial straps komt het dichtst bij vliegen. Puur fysieke kracht, coördinatie en opperste concentratie zijn van levensbelang. Respect en bewondering vallen hem ten deel overal waar hij optreedt.

Arte Favola (NL)

Arte Favola is een spectaculaire combinatie van circusachtige acrobatiek, kostuum en dans. Dit acrobatische duo werkt met aerial silks en wordt gevormd door Iris Feijen en Niki van der Schuren. Arte Favola betekent letterlijk: de kunst van het sprookje. Luchtacrobaten Feijen en Van der Schuren nemen je mee in hun magische wereld hoog in de lucht.

It Happens – Julia Campistany (SPA)

In It Happens combineert trapezeartieste Julia Campistany een prachtig staaltje slapstick met het nodige circus. Campistany steelt al snel de harten van haar publiek met haar ogenschijnlijk onhandige maar vastberaden optreden om de trapeze hoog boven het publiek te bereiken. Want daar, na jaren perfectioneren, kan ze eindelijk de show van haar leven geven. Een warrige technicus maakt het haar wel erg moeilijk.

Tags
Meer bekijken
Back to top button
Close