EconomieKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Feestweek bij 170-jarige Muziekhandel Reichenbach Sassenstraat

Zwolle – Muziekhandel Reichenbach bestaat dit jaar 170 jaar en is daarmee misschien wel de oudste muziekwinkel van Nederland. Om dit te vieren staat van maandag 21 maart t/m zaterdag 26 maart de hele Sassenstraat in het teken van muziek.

Live muziek en ‘getatoeëerde’ gitaar

Veel andere ondernemers doen mee: zo is er bij restaurants en café’s live muziek, kan er een muziekplatenroute gelopen worden, zijn er winacties, aanbiedingen en wordt er een luchtgitaarcompetitie gehouden waarbij je een door Tattoo-artist Gerard Rouw ‘getatoeëerde’ gitaar kunt winnen. De climax is een feest op zaterdagavond 26 maart de in Café The Livingroom waarbij de week word afgesloten. Met medewerking van onder andere Karel J. Schepers en DJ Larson.

Sassenstraat wordt Muziekstraat

Op maandag 21 maart verandert de Sassenstraat in een muziekstraat. Meer hierover mogen wij nog niet kwijt. We hebben samenwerking gezocht met de mensen van de Partij voor Cultuur, en die hebben snode plannen. Op zaterdag 26 maart staan de meeste activiteiten gepland. Ook de Partijleider Van Hese, de Nachtburgemeester en de Stadsdichter van Zwolle zijn hierbij aanwezig. De activiteiten van alle Sassenstraat-ondernemers worden binnenkort bekend gemaakt middels flyers en Facebook.

Video met BNers

Een eerste actie is al gelanceerd. In een video van de PVC komen niemand minder dan Burgemeester van Zwolle Henk Jan Meijer, Herman van Veen, Ester Groenenberg en Ryanne van Dorst (beter bekend als Elle Bandita) aan het woord. Ze stellen prijsvragen waarmee er een Hagstrom Condor gitaar t.w.v. E 665,- gewonnen kan worden. Wil je winnen? Bekijk dan de video.

Muziekhandel Reichenbach

In 1846 richt Nicolaas Reichenbach de muziekzaak op in Zwolle, een winkel met violen, mandolines en later ook grammofoonplaten- en naalden. Anno 2016, vijf generaties, een grote uitbreiding van het assortiment muziekinstrument en meerdere vestigingen verder, is Muziekhandel Reichenbach een begrip in (Noord- Oost) Nederland. Meer dan anderhalve eeuw is het familiebedrijf DE winkel voor jong en oud, rijk en arm en voor bekende en onbekende artiesten. “Muziek is van en voor iedereen”, het levensmotto van Nicolaas Reichenbach wordt nog steeds in stand gehouden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button