Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleSportTV KortVoorpagina

Video – Fabio Jakobsen wint Craft Ster van Zwolle 2017; Bosman pakt Bolletjestrui

Zwolle –  Nederlands kampioen bij de beloften Fabio Jakobsen won zaterdag de 57e editie van de Craft Ster van Zwolle. Hij liet in de eindsprint, op de Ceintuurbaan in Zwolle, Jim Lindenburg achter zich. Gert-Jan Bosman werd derde. Hij kreeg ook de bolletjestrui voor de beste klimmer op de Lemelerberg eerder die middag.

De Craft Ster van Zwolle is de openingswedstrijd van het Nederlandse amateurwielrennen. De renners moeten een parcours afleggen van 180 kilometer. Na de start op het Grote Kerkplein in Zwolle koersen ze in zo’n half uurtje naar de Lemelerberg, om vervolgens weer richting Zwolle te draaien voor de ravitaillering op de Ceintuurbaan. Daarna gaat het verder met een rondje via Ommen, de Lichtmis, Hasselt, Kamperzeedijk en Kampen. Om vervolgens weer richting Zwolle te draaien.

Gert-Jan Bosman pakt de bolletjestrui op de Lemelerberg

In deze editie ontstond al na 25 kilometer een kopgroep met negen man. De uiteindelijke winnaar Jakobsen Lindenburg had ook Yannick Detant, René Hooghiemster, Melvin van Zijl, Dick Janssen, Wim Kleiman, Dex Groen en Gert-Jan Bosman. De maximale voorsprong van de koplopers liep op tot boven de negen minuten bij de doorkomst van Ommen.

In de finale op de Ceintuurbaan in Zwolle bleek Jakobsen uiteindelijk de beste benen te hebben. De SEG Racing renner werd vorig jaar op Goeree-Overflakkee Nederlands kampioen wielrennen bij de beloften.