KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum maar net langs SDC Putten

Zwolle – Berkum heeft op eigen terrein een krappe maar zeer nuttige 1-0 overwinning geboekt tegen
SDC Putten. De Zwollenaren begonnen goed maar zakten daarna in en ook de tegenstander
was niet in staat om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken.
“Het eerste kwartier was prima bij ons maar daarna werd het heel onrustig en lag het tempo
te laag,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast. “We waren heel slordig aan de bal
waardoor je geen kansen creëert.” Assistent-coach Nico Beijnen van SDC, die zijn zieke
hoofdtrainer Mark Bakker verving, zag dat zijn ploeg tekort schoot. “We hebben te weinig
gecreëerd, voetballend was het niet goed genoeg.”

Snel succes

Berkum zette direct druk en dat leverde al snel succes op. Middenvelder Ivar Nijboer, die een
prima wedstrijd speelde, veroverde de bal en leverde een bekeken pass af op Chris van der
Meulen. De Zwolse linksbuiten speelde zijn tegenstander goed uit, draaide naar binnen en
knalde de 1-0 achter SDC-doelman Joar Terpstra. De Berkum-fans zagen al voor de tweede
achtereenvolgende week een monsterscore opdoemen, maar dat viel daarna toch behoorlijk
tegen. De Zwollenaren creëerden weinig meer en kregen bovendien een flinke tegenvaller
toen linksback Jorben Nieuwenhuis, belangrijk in de defensie én in de opbouw, al na een
minuut of 20 met een blessure uitviel. Een minuut of vijf voor rust kreeg Johnsen Bacuna een
goede mogelijkheid voor het Puttense doel maar de Berkum-spits goochelde net iets te lang
waardoor hij de bal én de kans verspeelde. De bezoekers gaven ook in deze fase maar
weinig weerwerk en brachten de thuisclub eigenlijk geen moment in gevaar.

Zwak

Na de hervatting was het van twee kanten zwak, strandden de meeste pogingen al op het
middenveld of door buitenspel en hadden beide keepers weinig te doen. Na een uur leek
daar verandering in te komen toen de Zwolse middenvelder Björn Bakker uitstekend
voorbereidend werk leverde, maar het daarop volgende schot van Nijboer leverde niet meer
dan een corner op. Een kwartier voor tijd ging een inzet van Bacuna, na een leep balletje van
Alex van Hoesel, net voorlangs het SDC-doel en vlak voor het slot was invaller Lars van
Gerner kansrijk maar zijn inzet was geen probleem voor SDC-keeper Terpstra. SDC moest
voor zijn enige echt serieuze kans wachten tot in de blessuretijd maar voormalig Berkum-
speler Kevin Schmidt tikte de bal uit de draai ruim langs het Zwolse doel.
Berkum speelde geen geweldige wedstrijd maar pakte wél drie punten tegen een directe
concurrent en is ook weer enkele plekken gestegen op de ranglijst van de Hoofdklasse B. “In
de eerste seizoenshelft hebben we ook wel eens mindere wedstrijden gespeeld maar toen
wonnen we die niet. Dit is dus ook wel eens lekker,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra.