Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Feest van herkenning met Willeke Alberti in Schouwburg Odeon

200 ouderen genieten van jubileumeditie KPN Mooiste Contact Theater Tour

Zwolle – Samen van muziek genieten zorgt voor verbondenheid. Dat was vanmiddag volop te merken tijdens de KPN Mooiste Contact Theater Tour in Zwolle. Daar werden 200 ouderen getrakteerd op een nostalgisch concert met Willeke Alberti en Mart Hoogkamer. Al snel stootten ze elkaar aan, zongen ze mee en deelden ze herinneringen met elkaar. KPN organiseert jaarlijks een sfeervol evenement voor ouderen voor wie sociaal contact niet vanzelfsprekend is. Dit jaar bestaat het KPN Mooiste Contact Fonds tien jaar.

Landelijk 1.000 ouderen

KPN pakt uit met een theatertour waarbij 1.000 ouderen uit alle windstreken dit sfeervolle muziekevenement mogen meemaken onder begeleiding van bijna evenveel KPN-vrijwilligers. De ouderen, voor wie sociaal contact niet vanzelfsprekend is, worden eerst getrakteerd op een lunch en kunnen vervolgens herinneringen ophalen en meezingen met Willeke Alberti en Mart Hoogkamer. Mart werd ontdekt in het tv-programma Holland’s Got Talent.

Strijd tegen eenzaamheid

“Voor iedereen een waar feest”, zegt Mark Versteegen, directeur van het KPN Mooiste Contact Fonds, hierover. “We zetten ons in om eenzaamheid te bestrijden en deze Theater Tour is daar een mooi voorbeeld van. Het is dan ook niet moeilijk om vrijwilligers te vinden voor deze avonden. Veel collega’s vinden het prachtig om mensen te zien opleven door de bekende melodieën van vroeger.”

KPN Mooiste Contact Fonds bestaat tien jaar

Het KPN Mooiste Contact Fonds werd in 2007 door KPN opgericht om sociaal contact te bevorderen voor mensen die dat missen. Daar kunnen allerlei oorzaken voor zijn, bijvoorbeeld ziekte, een handicap of het wegvallen van een partner. Het KPN Mooiste Contact Fonds brengt deze mensen in contact met de wereld om hen heen. Het fonds draagt met financiële middelen, techniek en medewerkers (vrijwilligers) van KPN bij aan maatschappelijke projecten. De afgelopen tien jaar heeft het fonds bijgedragen aan projecten van EDventure, Resto VanHarte, Nationaal Ouderenfonds, Landelijk Netwerk Autisme, CED Groep, Rode Kruis, Stichting Het Vergeten Kind, Alzheimer Nederland, ’s Heeren Loo Zorggroep, Stichting Gouden Dagen, Hartstichting, Nierstichting en Stichting Papageno. Vanuit KPN hebben ruim 20.000 medewerkers zich sinds de start van het fonds vrijwillig ingezet voor de verschillende projecten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button