Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Update: Farmers Defence Force voert actie op 45 locaties waaronder AH Distributiecentrum Zwolle

Acties voorlopig uitgesteld na vonnis rechter

Update: 
De acties van FDF zijn voorlopig uitgesteld nadat een rechter in een kort geding bepaalde dat Farmers Defence Force wel actie mocht voeren bij distributiecentra van de supermarkten maar die centra niet volledig mocht blokkeren. Ook bepaalde de rechter dat dat indien er er toch blokkade’s ontstaan dat er dan een boete volgt van 100.000 euro per geval. FDF gaat nog tegen de uitspraak in beroep, maar roept haar leden ondertussen wel op om morgen geen acties te voeren.
Het Centraal bureau voor de Levensmiddelen – die het kort geding aanspande – is blij met de uitspraak en gaat er vanuit dat er nu geen problemen zullen ontstaan. 

Zwolle – Op woensdag 18 december gaat Farmers Defence Force actie voeren in Nederland. De actiegroep heeft hiervoor 45 locaties uitgekozen, waaronder het Albert Heijn distributiecentrum in Zwolle. In de regio gaat het om het distributiecentrum van de Aldi in Ommen en om de Sligro en het COOP distributiecentrum in Deventer.

“We gaan hiermee voor eerlijke handelsvoorwaarden voor de Nederlandse boeren.”, zo laat Farmers Defence Force in een brief weten. “Op deze dag zijn wij op verschillende locaties in diverse getale aanwezig, dit zal gaan om ongeveer 200 tot 1500 mensen per locatie. ” De actiegroep is van plan om bij de distributiecentra een brief te bezorgen met daarin hun wensen.

“Tijdens de actie zullen wij ons als bestuur zo veel mogelijk inzetten om de omgeving zo min mogelijk te hinderen. Wij staan voortdurend in contact met de deelnemers en kunnen verzoeken vanuit de autoriteiten zo nodig, snel door geven.”, aldus FDF.

Nagenoeg geen enkele supermarktketen wordt gespaard in de acties. In de lijst staan de distributielocaties van Jumbo, Albert Heijn. Lidl, DEEN, Dekamarkt, Dirk v/d Broek, Spar, COOP, Aldi, Plus, Boni, Poeisz, Nettorama, Jan Linders, Hoogvliet, HANOS en Sligro.

Dinsdag dient er nog een kort geding dat is aangespannen door het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel. Zij vrezen voor stagnatie in de levering aan supermarkten. Het CBL wil dat de rechter de acties verbiedt. De uitspraak is dinsdagochtend om 11 uur.

Archieffoto – In kleine groepjes reden de boeren weer terug naar huis – vaak zoals hier op de N340 – via de parallelweg. ©RTV Focus
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button