112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Extreem hete vakantieuittocht – Schoolvakanties Zwolle begonnen

Dit weekend wordt drukte verwacht op de weg door de start van de zomervakantie in de regio Noord en de start van de Tour de France in Utrecht. Ook in Zwolle gaan vanmiddag om 12 uur de scholen dicht en zal voor voor velen de vakantie beginnen. Een zeer warm begin van de zomervakantie.

Frankrijk

De Franse verkeersdienst heeft voor het eerst dit zomerseizoen voor Frankrijk code rood afgegeven.
Op veel snelwegen richting het zuiden zal het vakantieverkeer in de file terecht komen.

De Vekeers Informatie Dienst (VID) geeft als grootste knelpunten in Frankrijk aan: de A6 tussen Parijs en de Middellandse Zeekust en de A10 tussen Parijs en Bordeaux.
De VID waarschuwt voor extreme hitte. Op de Route du Soleil door de Rhône-Vallei (Lyon) wordt het zaterdag 41 graden. Ze adviseert automobilisten veel water mee te nemen en het rustig aan te doen.

In verband met smogvorming boven Parijs zal de maximumsnelheid daar deze week mogelijk verlaagd worden.

Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland

Ook in Duitsland zijn lange wachtrijen te voorzien. Van vrachtverkeer zal de automobilist echter geen last hebben. Dit is het eerst jaar dat vrachtwagens op zaterdag tussen 07:00 en 20:00 uur niet door Duitsland mogen rijden. Dit reisverbod voor vrachtverkeer geldt tot eind augustus.

In Oostenrijk is de Fernpasroute een bottleneck, in Zwitserland kunnen de wachttijden dit weekend oplopen bij de Gotthardtunnel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button