Nieuws uit ZwolleOpenbaar vervoer

Extra treinstel en betere dienstregeling op spoorlijn Zwolle-Emmen

Zwolle – Gedeputeerde Staten van Overijssel en Drenthe investeren in een extra treinstel en de verbetering van de dienstregeling op de spoorlijn Zwolle – Emmen. Dit Blauwnettraject is zo succesvol dat capaciteitsuitbreiding voor de reizigers noodzakelijk is. Het extra treinstel gaat vanaf december 2019 in de spits rijden.

Vier keer per uur naar Zwolle in de ochtendspits

Door dit extra treinstel komen er in de ochtend- en middagspits 173 zitplaatsen bij. Deze trein maakt ook andere verbeteringen mogelijk. Arriva heeft bij ProRail een nieuwe dienstregeling aangevraagd waarbij de drie eerste sneltreinritten Coevorden – Zwolle in Emmen beginnen als sneltrein. Daarmee wordt de reistijd enkele minuten verkort en krijgt Emmen vier keer per uur een rechtstreekse reismogelijkheid naar Zwolle.

Hiermee worden ook reizigers uit de opvolgende drukke treinen gelokt, waardoor er een betere spreiding in reizigers ontstaat over de reeds beschikbare treinen. Tevens worden Dalen en Gramsbergen twee keer per uur bediend in de spits. Deze verbeteringen gelden in de middagspits in omgekeerde richting. De reistijd van Zwolle naar Emmen wordt in de toekomst nog verder verkort nadat de spoorverdubbeling bij Emmen-Zuid is afgerond.

Meer ruimte en kortere reistijd

Gedeputeerden Verkeer & Vervoer Boerman (Overijssel) en Brink (Drenthe) zijn zeer content met de ontwikkelingen op het spoor tussen beide provincies. “Het aantal reizigers op dit traject laat de afgelopen jaren een gestage groei zien. Met een extra treinstel bieden we vanaf december 2019 de reizigers extra ruimte en comfort. En de reizigers profiteren daarnaast van een kortere reistijd.”

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren