Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Extra treinen tussen Amersfoort en Zwolle

Zwolle – Reizigers krijgen minder last van overvolle treinen tussen Amersfoort en Zwolle. Vanaf deze week zet NS langere treinen in op dit traject en vanaf 10 oktober rijden er vier in plaats van twee intercity’s per uur.
De drukte wordt veroorzaakt door een stroomstoring tussen Lelystad en Dronten die tot zeker half december gaat duren.

De overvolle treinen werden veroorzaakt omdat veel mensen het traject Amersfoort Zwolle gebruikten als omreisroute. Dit omdat er door een stroomstoring op het traject Lelystad en Dronten tot zeker half december geen treinverkeer mogelijk is. Veel reizigers klaagden bij reizigersorganisatie Rover over volle treinen op deze omreisroute. Reden voor Rover om NS op te roepen tot verbetering.

Rover hoopt dat het NS de komende weken lukt om de dienstregeling verder te verbeteren: door bijvoorbeeld de extra treinen te koppelen aan bestaande Intercity’s naar Leeuwarden, Groningen en Amsterdam zouden reizigers geen extra overstap meer hebben in Amersfoort of Utrecht. Rover vraagt NS om hiernaast nog het vervangende busvervoer tussen Dronten en Lelystad te verbeteren. “Reizigers moeten er op kunnen rekenen dat de bussen die beloofd zijn in de reisplanner ook echt rijden.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button