Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpaginaZorg & Welzijn

Extra geld voor Hart voor Zwolle

Zwolle – Gemeente Zwolle heeft besloten de stichting ‘Hart voor Zwolle’ eenmalig een extra bedrag van €20.000,- toe te kennen. Voor de organisatie was al een bedrag beschikbaar van €30.000,- . Met deze extra toekenning kan Hart voor Zwolle haar vrijwilligersorganisatie versterken zodat er nog meer hulp geboden kan worden via participatiemaatjes. Het extra subsidiebedrag komt uit het budget dat eerst was toegewezen aan maatschappelijk opvang.

Kwetsbare, eenzame Zwollenaren

Stichting Hart voor Zwolle verbindt betrokken jongeren aan kwetsbare, eenzame Zwollenaren, bijvoorbeeld door het project Participatiemaatje. Door de omgang met een maatje wordt deze kwetsbare groep zich meer bewust van hun sociale vaardigheden en door “gewone” activiteiten te ondernemen kan een begin gemaakt worden met het opbouwen van een eigen sociaal network.

Minder geld aan zorg

De gemeente Zwolle wil de komende jaren minder geld uitgeven aan zorg. Met het versterken van vrijwilligersorganisaties  die ondersteuning bieden in het dagelijks leven, verwacht ze minder geld te hoeven uitgeven aan zwaardere en duurdere vormen van zorg.

Gerelateerde artikelen

Back to top button