Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Extra dijkinspecties door hoogwater

Zwolle – Sinds zondagavond is de waterstand bij Lobith aan het zakken. Maandag heeft de IJssel in Deventer het hoogste punt bereikt. Het water is nu onderweg naar Kampen. De verwachting is dat de waterstand dinsdag/woensdag op zijn hoogste staat (NAP +80 cm). Met deze waterstanden is de situatie in het gebied van WDO Delta goed beheersbaar.

Dijkinspecties

Omdat het water wel hoger staat dan normaal, worden er extra dijkinspecties uitgevoerd op zandmeevoerende wellen. Zo’n wel wordt veroorzaakt doordat water onder de dijk door rivier en zand meeneemt. Er ontstaat dan een tunneltje onder de dijk. Als het tunneltje klein blijft kan het geen kwaad, maar als het groter wordt kan het een zwakke plek in de dijk worden.

Bevers

Ook wordt er nagegaan waar de bevers zich bevinden en waar ze naar toe trekken nu hun verblijven in de uiterwaarden onder water staan. Wanneer bevers richting de dijk trekken en daar gaan graven, dan treft het waterschap maatregelen volgens het beverprotocol.

Meer bekijken
đź’¬ WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button