KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Extra bomen in de stad dankzij actie Groene Loper

Zwolle – Op dinsdag 17 november ontvingen maar liefst 26 bewonersinitiatieven uit Zwolle 110 bomen. Deze bomenactie is een initiatief van Groene Loper Zwolle om bij te dragen aan het provinciale plan ‘Iedereen een boom’: 1,1 miljoen bomen in Overijssel, voor elke inwoner één.

Bomen zijn heel belangrijk! Ze maken ons gezonder en gelukkiger. Ze maken jouw buurt en onze wereld mooier. Ze zijn het thuis van vele vogels, insecten en andere kleine dieren. En bovendien zorgen ze voor schone lucht, schaduw en droge(re) voeten na een flinke regenbui. Willen we dat zo houden, dan zijn er veel extra bomen nodig. Groene Loper Zwolle is hier actief mee aan de slag gegaan en gaf op dinsdag 17 november maar liefst 110 bomen aan 27 bewonersinitiatieven. Zijn konden kiezen uit 26 inheemse bomen, waaronder de appelboom, berk, wintereik en walnoot. Door soorten te kiezen die van nature hier voorkomen, zullen veel dieren er gebruik van maken voor voeding en huisvesting. De bewonersinitiatieven konden de bomen ophalen bij de Nooterhof. De bomen komen dichtbij in de buurt van bewoners te staan, op een plek waar zij zich thuis voelen: in de straat, een buurttuin, op de sportclub of op het schoolplein.

Groene Loper Zwolle

Deze bomenactie is één van de activiteiten die Groene Loper Zwolle organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Zwolle. Samenwerkende partners binnen Groene Loper Zwolle zijn, naast een kernteam van enthousiaste bewoners, Natuur en Milieu Overijssel, Landschap Overijssel, Milieuraad Zwolle en 50 tinten groen Assendorp. Groene Loper Zwolle wordt ondersteund door gemeente Zwolle en de provincie Overijssel vanuit het programma Natuur voor Elkaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button