Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Expositie ‘De Zwolse Lente’ toont werk persfotograaf Dolf Henneke

Zwolle – De afbraak van de St. Michaëlskerk, het eerste zebrapad in Zwolle, schaatsen op de stadsgracht, de opkomst van Holtenbroek, de zomerkermis, de bouw van de IJsselcentrale. Allemaal gebeurtenissen waar Zwollenaren veel herinneringen bij hebben.

Van 1945 tot 1976 heeft Dolf Henneke als eerste freelance persfotograaf deze gebeurtenissen en herinneringen in beeld gebracht. De collectie Henneke bestaat dan ook uit een groot aantal herkenbare foto’s waarin de ontwikkeling van de stad Zwolle en haar inwoners centraal staat.

Op donderdag 22 maart opent de expositie ‘De Zwolse Lente. Zwolle in beeld gebracht door de freelance persfotograaf Dolf Henneke in de jaren 1945 tot 1976’ in het Academiehuis de Grote Kerk Zwolle. De expositie is t/m 3 juni gratis te bezoeken.

Gelijknamige boek

Tegelijkertijd geeft WBOOKS het gelijknamige boek ‘De Zwolse Lente’ uit, geschreven door Herman Aarts en Adri van Drielen. In dit boek worden de veranderingen in de stad goed zichtbaar. Kijk op de websites van Allemaal Zwolle en WBOOKS voor meer informatie.

Kom jij ook tijdens de opening op donderdag 22 maart tussen 11.00 tot 21.00 uur langs voor een kop koffie, de expositie en het boek?

Gerelateerde artikelen

Back to top button