Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleRadioStudio Stadkamer

Expositie Zilveren Camera in Dominicanenklooster

Met Zwolse fotografe Gerlinde Schrijver als mede-winnaar

Zwolle – Met haar foto ‘Migrantenkaravaan onderweg naar de USA’ won de Zwolse fotografe Gerlinde Schrijver de Zilveren Camera in de categorie “Internationaal – Enkele foto’s”.  En het is daarom extra leuk dat ook die foto de komende maand in haar eigen Zwolle te zien is. De expositie is naar Zwolle gehaald door Fieke van ’t Riet van de Stichting de Stad Verbeeldt, die de afgelopen drie jaar fotominnend Zwolle al plezierde met de World Press Photo-tentoonstelling in het Academiehuis. De Zilveren Camera-foto’s zijn te zien in het Dominicanenklooster.

Fieke van ’t Riet was te gast in Studio Stadkamer van Radio Focus. Dat programma wordt – tussen 12 en 14 uur – iedere dinsdag en vrijdag live uitgezonden vanuit het huiskamercafé van de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes.
Fieke van ’t Riet was te gast in Studio Stadkamer Weekend en vertelde alles over de Zilveren Camera-tentoonstelling. ©RTV Focus

Zilveren Camera

De Zilveren Camera is een fotowedstrijd voor Nederlandse fotografen die dit jaar voor de 70e keer werd gehouden. In diverse categorieën strijden de deelnemers om de prijs die ook internationaal hoog staat aangeschreven. Uit de Zilveren Camera is ooit ook de World Press Photo-wedstrijd ontstaan.


Zwolse fotograaf wint 1e prijs Internationaal – enkel

Stichting De Stad Verbeeldt is trots dat Gerlinde Schrijver, Zwolse fotograaf, met haar foto Migrantenkaravaan onderweg naar de USA de 1e prijs heeft gewonnen in de categorie Internationaal – enkel. Gerlinde heeft in Mexico gewoond en heeft met eigen ogen gezien hoe deze dramatiek zich afspeelt aan de grens tussen Mexico en de USA. Graag wil zij daar meer over vertellen door speciale rondleidingen te geven tijdens de tentoonstelling.

Een persoonlijk portret van Gerlinde Schrijver

Gerlinde Schrijver

Na 3 jaar fotograferen voor een persbureau werk ik sinds 2003 als zelfstandig fotograaf. Ik heb beelden kunnen maken voor opdrachtgevers die mij volledig de vrije hand lieten in de invulling van hun opdrachten. Daar zocht ik naar en ik heb het overgrote deel van mijn carrière zo in kunnen vullen. Zo heb ik o.a. de TVM-schaatsploeg met Sven Kramer jarenlang mogen volgen tijdens hun voorbereidingen op het winterseizoen. Leraren mogen vastleggen in hun zoektocht naar de juist manier om nieuwkomers in Nederland les te geven. Mocht ik mee kijken bij Nederlandse handelsmissies van Shanghai tot Moskou. En trok ik de woestijnen van Marokko en Zuid-Amerika in, om de deelnemers van de Dakar Rally te volgen. Van 2017 tot 2019 woonde en werkte ik in Mexico om vrij werk te maken en sloot ik mij aan bij fotoagentschap De Beeldunie.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button