Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Expositie Bea Mol in Stadkamer

Portretten en dieren in sculptuur

In de maand januari exposeert Bea Mol met haar beeldhouwwerk in de vitrines van Stadkamer Centrum. De Zwolse beeldhouwster is gespecialiseerd in portretten en dierfiguren. De expositie is t/m zaterdag 1 februari gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van Stadkamer Centrum.

Het is voor Bea Mol een uitdaging om een herkenbaar portret te maken dat ook iets laat zien van het karakter en de persoonlijkheid. Als animalier laat zij zich inspireren door bijvoorbeeld een dartelend veulen of de onwennige eerste stappen van een olifantje.

Over Bea Mol

In de jaren tachtig maakte de kunstenares haar eerste beelden. Door goed te kijken en veel te boetseren heeft zij het vak geleerd. De vormen van mens en dier zijn voor Bea Mol een onuitputtelijke bron van inspiratie. De lijnen en vlakken in een gezicht of kop, de houding en vorm van een lichaam fascineren haar steeds weer. Maar uiterlijk alleen is niet genoeg, ook de persoonlijkheid van het model- het wezen – moet zichtbaar zijn in het beeld.

Vaak maak Bea Mol beelden van jonge dieren; hun kwetsbaarheid en expressiviteit blijven haar boeien.
De beeldhouwster werkt bijna altijd met klei. Als een beeld af is wordt het gebakken en daarna kan het gepatineerd worden of afgegoten in brons. Al haar  beelden kunnen op aanvraag in brons gegoten worden.

Naast vrij werk maakt Bea Mol ook portretten van mensen en dieren in opdracht. Daarvoor zijn een aantal poseersessies nodig. Ook de dieren – die vaak wat meer moeite hebben met poseren- ontmoet de kunstenares graag. Tijdens het werkproces maakt zij ter ondersteuning gebruik van foto’s. Voor meer informatie zie www.beamol.nl.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button