Nieuws uit Zwolle

Expositie ‘3 Songs No Flash’ wegens succes verlengd

Zwolle – Vanwege het grote succes wordt de expositie ‘3 Songs No Flash’ van professionele fotografen Raymond van Olphen (Bullet-Ray) en Ferdy Damman verlengd. Bezoekers kunnen nu tot en met 29 oktober terecht in de Statenzaal in Zwolle om het werk van de Nederlandse top van concertfotografie te bekijken.

Met de expositie geeft het Hedon productiehuis een tijdelijke invulling aan het momenteel leegstaande pand. Eigenlijk zou 25 september de laatste dag van de expositie zijn, maar vanwege de vele positieve reacties van bezoekers, verzoeken van mensen die nog niet geweest zijn en het enthousiasme van de vrijwilligers heeft Hedon op het laatste moment besloten om toch langer door te gaan. Tot nu toe hebben tegen de 10.000 bezoekers de expositie in de Statenzaal bezocht. De toegang is gratis en de deuren zijn elke donderdag t/m zaterdag en koopzondag geopend tussen 12.30 en 17.00 uur.

3 Songs No Flash – te zien t/m 29 oktober!

‘3 songs No Flash’, in de wereld van live concertfotografie is dat alle tijd die je krijgt om het perfecte beeld te schieten van een artiest. Toch hebben topfotografen Ferdy Damman en Raymond van Olphen niet meer tijd nodig om de artiest, sfeer en setting goed te vangen.
Voor deze expositie selecteerden zij hun mooiste foto’s van hedendaagse popartiesten. Van internationale iconen als de Rolling Stones en Madonna tot veelbelovende Nederlandse artiesten als Typhoon en Douwe Bob.

De foto’s hebben een bijzonder kunstzinnig karakter. Ze vertellen een groter verhaal over de artiest of band dan het in de foto gevangen moment van een concert. Ook geeft de expositie inzicht in de wereld van concertfotografie. Een wereld van tijdsdruk en grote contrasten. Van massale stadion concerten met honderden fans tot de intieme soms eenzame sfeer backstage.

Ferdy Damman

Ferdy Damman is 38 jaar en heeft o.a. de opleiding Fotovakschool, vakopleiding fotografie, aan de Fotovakschool in Apeldoorn gevolgd. Momenteel werkt hij als huisfotograaf bij de Heineken Music Hall en Ziggo Dome. Ook is hij vaste fotograaf voor het ANP. Verder ervaring: o.a. Nationale Politie, Mojo Concerts, Wereldhave, Parool, Algemeen Dagblad, Friendly Fire, Stage Entertainment. Artiesten die hij heeft gefotografeerd zijn o.a. Typhoon, James Morrison, Lil’Wayne, U2, Leonard Cohen, Foo Fighters, Justin Timberlake, Robbie Williams, Barbara Streisand en Madonna. In 2009 heeft hij de 1e prijs behaald Zilveren Camera, Kunst, Cultuur & Entertainment..

Raymond van Olphen (Bullet-Ray)

Raymond van Olphen is freelancefotograaf met een voorliefde voor muziek. De Zwollenaar begon jaren geleden als huisfotograaf van Hedon, maar heeft inmiddels ruimschoots zijn sporen verdiend in het poplandschap en daarbuiten. Van Olphen, ook bekend onder de naam Bullet-Ray) is o.a. werkzaam voor NPO 1, 2 (3FM’s Glazenhuis, Pinkpop, Lowlands, ESNS), Hollandse Hoogte, Musicmaker, Provincie Overijssel, 8 Ball en Bos Theaterproducties. Artiesten die hij heeft gefotografeerd zijn o.a. Rolling Stones, Stromae, Iggy Pop, The Police, Radiohead en Grace Jones. Ook verzorgt hij voor diverse artiesten foto’s voor promotiemateriaal en albumartwork waaronder Anneke van Giersbergen, The Gentle Storm en Bertolf. Van Olphen maakte deel uit van het Lorrainville project dat een prestigieuze Edison Award binnen haalde.

Hedon & Statenzaal

Met het vertrek van de Stadkamer uit de Diezerstraat komt ook het Rijksmonumentale pand Gouvernementsgebouw (Statenzaal en aanliggende ruimten) leeg te staan. De gemeente Zwolle heeft met Hedon afgesproken dat Hedon het gebouw tijdelijk zal gaan invullen. Het
kersverse productiehuis van Hedon grijpt deze kans graag aan, want het Gouvernementsgebouw behoort met zijn prachtige architectuur en historische verleden tot de iconen van Zwolle. Een bezoek aan Zwolle kan daardoor niet voorbij gaan zonder een bezoek aan het voormalige gouvernementsgebouw. Toch is het gebouw slechts sporadisch open geweest en tot nu toe nog weinig bezichtigd. Door middel van twee eigentijdse exposities wil Hedon de schoonheid van het monumentale pand tonen aan een breed publiek.

Behalve de exposities in de leeszaal, is het gebouw zelf ook nadrukkelijk onderdeel van de expositie. Hoe verder je het pand inloopt, hoe meer je onder de indruk komt van de architectuur en de rijke inrichting. Van fijn houtsnijwerk tot bijzonder tegels, de Statenzaal herbergt tientallen bijzondere materialen en afwerkingen. Naast de exposities delen we dan ook graag de schoonheid van het gebouw zelf en de bijzondere architectuur waaronder het gebouwd is.

3 SONGS NO FLASH – Ferdy Damman & Raymond van Olphen
Een expositie van DE concertfotografen uit Zwolle.

Periode: te zien t/m zaterdag 29 oktober!
Openingstijden: 12.30 – 17.00 uur (donderdag t/m zaterdag + koopzondag)
Locatie: Statenzaal (Diezerstraat 80, Zwolle)
Entree: Gratis // Meer informatie: www.hedon-zwolle.nl/expo

De openstelling van de Statenzaal en deze expositie wordt georganiseerd door Hedon Productiehuis in samenwerking met de gemeente Zwolle en de provincie Overijssel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button