Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Expo ‘De Tijdreizigers’ siert bouwhekken Stationsplein Zwolle

Zwolle – In 2015 deden 500 Zwollenaren mee aan de filmopnames voor de permanente video-installatie ‘Portal – Tijdtunnel’ in de nieuwe reizigerstunnel van station Zwolle. Vijf jaar later presenteren de makers “De tijdreizigers”; een levensgrote fototentoonstelling van de figuranten.

De portretten worden getoond op bouwhekken rondom het Stationsplein totdat de bouwhekken op het plein niet meer nodig zijn. Zwolse wethouder voor Cultuur Monique Schuttenbeld onthulde op woensdag 4 maart om 13:00 uur de eerste fotoserie samen met de kunstenaars, op het Stationsplein ter hoogte van de reizigerstunnel.

Wethouder Schuttenbeld is erg enthousiast over de fototentoonstelling: “Wat in 2015 al begon als een uniek cultuurproject krijgt nu een heel mooi vervolg. Ik heb indertijd als voorzitter van de Commissie Beeldende Kunst deze kunstopdracht intensief begeleid. Heel bijzonder om nu de volgende stap als wethouder cultuur mee te maken. Deze prachtige foto’s laten zien hoe kunst de openbare ruimte verfraait en plekken waar veel reuring is, zoals de bouwwerkzaamheden rondom het station, aangenamer maakt. Ik weet zeker dat bezoekers aan Zwolle door deze fototentoonstelling een gastvrij welkom ervaren van ons, Zwollenaren”.

Kunstroute Zwolle
‘Portal – Kunstroute Zwolle’ is gemaakt door het kunstenaarsduo Hertog Nadler in samenwerking met Ram Katzir. Met deze fototentoonstelling willen de kunstenaars laten zien hoe bijzonder het was om met al deze diverse Zwollenaren samen te kunnen werken en zo hun ook te bedanken voor hun inzet en creativiteit. Bovendien willen ze de passanten in Zwolle verwelkomen en hun de lokale culturele diversiteit door de jaren heen laten zien. Momenteel zijn de kunstenaars druk bezig met het aanpassen en vernieuwen van de kunstroute voor het heringerichte Stationsplein. De ontwikkelingen van de kunstroute zullen vermeld worden op de Portal website.

Gerelateerde artikelen

Back to top button