KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Excursie ‘Samen vlinders speuren’ in het Reestdal

Zwolle – De temperaturen lopen op! Flora en fauna ontwaken en ontwikkelen. De tijd dat vlinders weer rond fladderen. Ga samen met speciale ‘vlindergidsen’ op zondag 21 juli op pad door het Reestdal. Wat voor vlinders herken je? Welke rupsen horen daarbij en op welke planten kun je ze vinden?

De excursie start om 13.30 en duurt ongeveer 2 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

Wat gaan we doen? Deelnemers lopen door een divers gebied, langs de graslanden over de paden door het bos richting de heide. Ondertussen komen we allerlei insecten tegen en de gidsen laten zien dat er van alles te ontdekken valt in de wereld van deze kleine beestjes. Ontdek dat insecten niet de vervelende kriebelende zoemers zijn die ze soms lijken, maar dat het bijzonder ingenieuze diertjes zijn met een geheel eigen bestaansrecht in ons dierbare landschap.

Aanmelden

Meld je van tevoren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten.

Kosten

De kosten zijn € 5,- per persoon. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Ben jij al donateur

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf € 2,50 per maand. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren