Datum

jun 21 2022
Expired!

Tijd

08:00 - 18:00

Zomeravond ontmoetingen St. Thomas a Kempis

Zwolle – Het afgelopen jaar lijkt het wel dat Thomas a Kempis overal in Zwolle weer opduikt, alsof hij opnieuw tot leven is gekomen. Natuurlijk was afgelopen jaar het herdenkingsjaar van de 550e sterfdatum van Thomas, werden er allerlei activiteiten rond zijn persoon en gedachtegoed georganiseerd. Dat was niet het enige. ANNO, Museum in de Maak, heeft een prominente plaats ingeruimd voor Thomas, het College van B&W noemt Thomas a Kempis de grootste Zwollenaar ooit, het Museum Thomas a Kempis op Bergklooster, is geopend, en diverse muurbeschilderingen tonen Thomas op diverse plekken in het straatbeeld van Zwolle.

Daarom heeft de Thomas a Kempis Stichting drie verschillende sprekers uit de Zwolse samenleving uitgenodigd om een korte overweging uit te spreken tijdens de Zomeravondontmoetingen over het thema ‘ Inspirerend spreken over de Navolging. De avonden vinden plaats op zaterdag 25 juni, 2 juli en 9 juli. Elke avond begint om 20.00 uur en eindigt om 20.30 uur. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting, napraten, koffie en thee. De Zomeravondontmoetingen vinden plaats bij de gedenksteen van Thomas a Kempis op de Agnietenberg, in de zomer wordt deze plek ook wel de Groene Kathedraal genoemd.

‘ Wethouder Monique Schuttenbelt bijt de spits af bij 1e zomeravond ‘

Het thema inspirerend spreken over de Navolging wordt door drie verschillende sprekers uitgelicht. Op 25 juni komt Wethouder Monique Schuttenbelt aan het woord. Muzikaal wordt deze avond begeleid door Jeroen van Dijk op Cello en Rik Hasselman op cello.. De tweede avond op 2 juli komt ds. Helene Evers aan het woord, zij is Predikant van de Sionskerk in de Aalanden. Muzikale begeleiding Jeroen van Dijk op Cello, en Maaike Gerritsen op viool. Op de 3e avond, 9 juli, komt Andre van Boven, Diaken van de Parochie Thomas a Kempis. De muziek wordt die avond verzorgd door Thomas Koor Dubbel Kwartet ‘Domini Cantus ‘, o.l.v. René van Breukelen.

U bent van harte welkom op deze inspirerende avonden, op misschien wel de mooiste plek van Zwolle.

The event is finished.

Back to top button