Schouwburg Odeon en Fraterhuis

Datum

apr 14 - 19 2023
Expired!

Winnaar ‘Movies that matter’ award in Zwolle

De Documentaire MIJN GROTE BROER, Winnaar Dutch Movies Matter award, draait op 14, 16 en 19 april in Zwolle. https://www.filmtheaterfraterhuis.nl/films/mijn-grote-broer

Mijn grote broer

In de film probeert de 19-jarige Gijs samen met zijn ouders de onverwachtse zelfdoding van zijn oudere broer Arie een plek te geven en langzaam maar zeker de draad van het ‘normale’ bestaan weer op te pakken.

Eind 2019 maakt Arie op 22-jarige leeftijd een einde aan zijn leven. Niemand zag het aankomen, zelfs zijn jongere broer Gijs en ouders niet. Een onwezenlijke en verwarrende tijd breekt aan voor het gezin, waarin ze proberen te begrijpen wat Arie heeft gedreven tot zijn dood. Hebben ze signalen gemist? Hoe kon er een kant van Arie zijn die zij helemaal niet kenden? En waarom heeft hij zijn duistere gedachten niet aan hen toevertrouwd?

Al opkrabbelend uit het diepe dal van het rouwproces, ontdekt Gijs samen met zijn ouders steeds meer over de mentale gesteldheid van zijn broer.  En over de zware gevoelens waar hij al enige tijd mee worstelde. De film biedt een zeer intieme kijk op het leven van de achtergebleven gezinsleden, die vol verwarring, verdriet, maar ook humor en hoop hun leven weer proberen op te pakken.

Winnaar van de Dutch Movies Matter Award op het Movies that Matter Film Festival.

The event is finished.

Back to top button