Winnaar Cultuurtalent Overijssel Nathalie Schaap op unieke tuinconcerten Landgoed de Horte

De Zwolse zangeres/contrabassiste Nathalie Schaap is de winnaar van de Cultuurtalentprijs Overijssel 2022 en speelt op 2 oktober met haar nieuwe band ‘NATHALÍE’ twee uniek tuinconcerten op het landgoed ‘De Horte’ in Dalfsen. De klanken van de akoestische instrumenten en natuurlijk zang komen samen met de geluiden van de natuur en met het landgoed als bijzonder decor.

Furore

Nathalie Schaap maakte, ondanks haar jonge leeftijd, furore op vele podia in binnen-en buitenland met haar eigen muziek en bands (waaronder Cousin Hatfield) en als bandlid voor onder andere Douwe Bob, Bertolf, de Beets Brothers en vele anderen, maar ook is ze mede-initiatiefnemer van het Common Ground Festival in Zwolle. Op 19 september ontvangt ze, tijdens een bijzonder event, de Cultuurtalentprijs Overijssel 2022.

Nathalie: “Ik sta zeg maar met één been in de jazz en één been in de popmuziek en meer dan ooit komt dat terug in de muziek die ik, samen met Jos van Ringen en Mark Schimmel, schrijf binnen onze nieuwe band ‘NATHALÍE’. We komen allemaal vanuit een andere muzikale achtergrond.”

“We komen allemaal vanuit een andere muzikale achtergrond.” Nathalie Schaap, zangeres, contrabasist

 

“De muziek die we nu maken is daarvan het resultaat. Je kunt het het beste beschrijven als een mix van pop, roots, jazz en soms zelfs klassieke muziek invloeden, verpakt in toegankelijke songs die tegelijk avontuurlijk zijn voor de luisteraar. Eind november komen we met onze eerste EP en de vooruitzichten voor de band zijn goed met onder andere al opties voor optredens in het buitenland waaronder India, Zweden en Duitsland.”

Reeks buitenconcerten

Het evenement is de derde in de reeks van buitenconcerten op bijzondere landgoederen in Overijssel die Landschap Overijssel en iGNITE! Music samen organiseren. Eerder stonden FRÉ en Roos Blufpand al op het programma. De meerjarige samenwerking tussen de beide organisaties werd in juni aangekondigd en activiteiten voor rest van 2022 en 2023 worden inmiddels voorbereid.

Michael Sijbom, directeur van Landschap Overijssel: “In de concerten die we samen met iGNITE! Music uit Deventer organiseren brengen we natuur, cultuurhistorie en muziek samen tot een geheel. De bezoekers zijn hierover erg enthousiast en wij bereiken op deze manier als Landschap Overijssel nieuwe doelgroepen. We zijn dit jaar bewust rustig aan het opstarten, maar voor 2023 en daarna liggen plannen met grotere ambities die we in de komende half jaar zullen communiceren. Niet alleen wijzelf en het publiek is enthousiast: wij hebben ook steun ontvangen van de Gemeente Enschede en Gemeente Dalfsen voor onze samenwerkingsprojecten met iGNITE!, daar zijn we natuurlijk erg dankbaar voor!”

Twee concerten

De twee concerten op Landgoed de Horte duren ongeveer een uur en vinden plaats om 13:30 uur en 15:30 uur, het publiek is welkom vanaf een half uur voor aanvang en na ieder concert is is er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten met Nathalie en de andere bandleden. Tickets voor het tuinconcert kosten €15 (donateurs van Landschap Overijssel krijgen € 2,50 korting) en zijn verkrijgbaar via de website van Landschap Overijssel: https://landschapoverijssel.nl/tuinconcert-met-natalie-en-band-op-landgoed-de-horte-dalfsen. Er zijn slechts 50 tickets beschikbaar.

The event is finished.

Back to top button