Reestdal LO

Datum

aug 09 2022
Expired!

Tijd

13:30 - 16:00

Wandeling in Het Reestdal, bron van Vitamine G

Wandelen in het groen is goed voor ons en wetenschappers noemen het niet voor niets ‘Vitamine G’. De natuur vermindert stress en kalmeert de geest. Ga dinsdag 9 augustus met ons mee en laat je verwonderen over hoe authentiek het gebied Het Reestdal is. De landschapsgidsen van Landschap Overrijssel vertellen de deelnemers over het effect van groen en ons lichaam maar ook welke lekkernijen je kunt vinden. Ze starten om 13.30 uur en lopen ongeveer 2,5 uur. Meld je aan en wandel mee.

De provincies Overijssel en Drenthe worden gescheiden door het kronkelige riviertje De Reest dat enkele tientallen kilometers lang is. Vanaf de veengronden bij Dedemsvaart stroomt het water traag richting Meppel. Deze smalle beek is de levensader van een eeuwenoud landschap met oogstrelende natuur. Dat het kleinschalige landschap in het Dal van de Reest zo goed bewaard is gebleven, is meer geluk dan wijsheid. Diverse keren bogen de bestuurders van Overijssel en Drenthe zich over de vraag hoe ze van de beek een mooie kaarsrechte sloot konden maken. Dat kon natuurlijk alleen maar als er stukjes grond aan weerszijden van de Reest van provincie zouden wisselen. Die puzzel konden ze maar niet oplossen. Gelukkig maar. Nu spannen Landschap Overijssel en Stichting Het Drentse Landschap zich in om dit bijzondere landschap ook voor de toekomst te behouden.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 18 personen.

Kosten

De kosten zijn € 5, – per volwassene en € 3,00 per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Ben je nog geen donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €24,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

90 jaar! Landschap Overijssel is jarig! Al 90 jaar beschermen, ontwikkelen en beheren zij de bijzondere natuur en het streekeigen landschap in Overijssel. Dat doen ze niet alleen maar samen met duizenden donateurs, vrijwilligers, grondeigenaren en met hulp van bedrijfsvrienden, Nationale Postcode Loterij en provincie Overijssel. De 90ste verjaardag vieren ze graag samen met jou. Benieuwd hoe? Kijk op landschapoverijssel.nl/90jaar voor alle activiteiten.

The event is finished.

Back to top button