Vrije entree bij Oekraïense film ‘Olga’ in het Fraterhuis

Op maandag 3 april om 17.30 uur is er vrije entree bij de Oekraïense film ‘Olga’. Een coming-of-age portret van de vurige en talentvolle jonge turnster Olga, tegen de politieke achtergrond van de Oekraïense revolutie in 2013. Het Fraterhuis doet met deze speciale vertoning mee aan het Zwolse culturele initiatief om Oekraïense vluchtelingen kosteloos deel te laten nemen aan het culturele leven in Zwolle.

Olga

De 15-jarige Olga is één van de beste Oekraïense turnsters van het moment en een kampioen in de dop. Ze kan aan niets anders denken dan trainen voor het EK dat steeds dichterbij komt. Maar dan begint het journalistieke werk van haar moeder hun levens in gevaar te brengen. Daarop wordt Olga voor haar eigen veiligheid naar een gastgezin in Zwitserland gestuurd. Met een flinke dosis toewijding, magnesium en strak ingetapete polsen stort Olga zich op haar turnroutine om zo een felbegeerde plek in het Zwitserse team te bemachtigen.

Wanneer in Kiev echter de protesten losbarsten – met haar moeder en beste vriendin in de frontlinie – wordt Olga verscheurd tussen haar sportieve ambities en de liefde voor haar geboorteland.

‘Olga’ vertelt een ontroerend verhaal over fysiek krachtige, maar mentaal kwetsbare jonge turnsters, tegen de politieke achtergrond van de Oekraïense revolutie in 2013. Debuterend regisseur Elie Grappe werkte voor Olga met echte turnsters. Geen van hen had eerder geacteerd. Olga ging in première op het Cannes Filmfestival en was de Zwitserse Oscar-inzending.

Kaarten

Er is een beperkt aantal gratis kaarten beschikbaar. Deze zijn verkrijgbaar via de website of aan de
kassabalie van het Fraterhuis. Vol = vol.

Beeldbepalend

Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

The event is finished.

Back to top button