Voorpremière animatiefilm ‘Knor’ in het Fraterhuis in samenwerking met Cinekid

Zwolle – Op zondag 10 juli om 14.00 uur is de voorpremière van de Nederlandse stop- motionfilm ‘Knor’ in Filmtheater Fraterhuis in samenwerking met Cinekid. Een ontroerende animatiefilm over een meisje dat voor haar verjaardag een varkentje cadeau krijgt van haar opa uit Amerika. Na afloop is het voor de jonge bezoekers mogelijk om een eigen thaumatroop of draaiverhaal van ‘Knor’ te maken.

Knor

Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens. Toch groeit er langzaam een band tussen Babs en haar opa… ‘Knor’ is de verfilming van het boek ‘De wraak van Knor’ van Tosca Menten. Mascha Halberstad (‘Munya in mij’) maakte een liefdevolle film voor jong en oud over vriendschap en familiebanden.

Kaarten
Beeldbepalend

Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

The event is finished.

Back to top button