Afbeelding: ANNO

Datum

mrt 02 2023
Expired!

Tijd

13:00 - 16:00

Voorjaarsvakantie ANNO: verhalen over macht

De Stins van Voorst, een machtig kasteel in de buurt van Zwolle. Dit straalde zeker kracht uit: stel je de dikke muren en de schijnbaar onverwoestbare torens eens voor! Het was de plek van de roofridders van Voorst, die Zwolle een boel narigheid hebben gebracht. Ze hebben de stad in brand gestoken en hadden steeds weer ruzie met het Zwolse stadsbestuur en de Bisschop van Utrecht, die de baas was in Zwolle. Maar aan hun macht moest eens een einde komen!

Verhalenverteller Egbert van Foeken neemt je mee in de spannende verhalen over personen met macht in Zwolle, alsof je er zelf bij bent geweest! Hoe kwamen de roofridders van Voorst aan hun einde? Welke personen hadden er eigenlijk nog meer macht in de geschiedenis van Zwolle? Je ontdekt het op 28 februari en 1 en 2 maart in het Drostenhuis.

Voor wie?

Voor families (geschikt voor iedereen vanaf ca. 6 jaar)

Wanneer?

Dinsdag 28 februari van 13:00-16:00 uur

Woensdag 1 maart van 13:00-16:00 uur

Donderdag 2 maart van 13:00-16:00 uur

Kosten?

Als je in het Drostenhuis komt, kom je Egbert tegen in de kamer met de schoolplaat van de Stins van Voorst. Je hebt dus een kaartje voor het Drostenhuis nodig. Die kun je kopen aan de kassa of hier bestellen.

The event is finished.

Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren