Verlieskracht – boeklezing in de Stadkamer

De uitgave Verlieskracht beschrijft het levensverhaal van Kees Oosterling (1934). Nog voordat Kees twee jaar is, verliest hij zijn moeder en zus bij een mysterieus ongeval. Zijn vader en stiefmoeder hebben nauwelijks aandacht voor hem en sturen hem naar een Belgische kinderkolonie waar ze hem aan zijn lot overlaten.

Als hij 26 is, overlijden zijn vader én zijn beste vriend. Jarenlang verzorgt Kees zijn zieke vrouw, tot ze in 2012 aan haar ziekte bezwijkt. Drie jaar later maakt zijn zoon een einde aan zijn leven en vier jaar daarna overlijdt zijn dochter, met wie hij al jaren een moeizame verstandhouding heeft, aan kanker.
Hoe incasseer je zoveel klappen en blijf je ondanks alle tegenslag positief? Verlieskracht is een aangrijpend verhaal over verlies en veerkracht, opgetekend door biograaf Joep Boerboom.

Het levensverhaal van Kees komt niet als papieren boek uit, maar als een verrijkt e-book. Kees wil namelijk dat zijn verhaal ook de jongere generatie bereikt. Uit die wens is zelfs een compleet nieuw digitaal leesplatform geboren waarmee een grote variatie aan publicaties digitaal verrijkt kan worden aangeboden.

Tijdens deze boekpresentatie maak je uiteraard kennis met Kees Oosterling, maar krijg je ook een introductie op dit innovatieve platform. Verlieskracht is in dit platform verrijkt met onder meer persoonlijke video’s van Kees, voorgelezen fragmenten door Catherine Keyl, kaarten van locaties, oude foto’s en brieven en muziekfragmenten.

maandag 20 maart 2023
15:30 – 17:00

Locatie Stadkamer Centrum
Categorie Volwassenen
Tags Cultuur
Prijzen
Aanmelden gratis

The event is finished.

Back to top button