Titus Brandsma Dag, en Thomas a Kempis, in Zwolle

De kruisweg Titus Brandsma komt vanuit Dokkum naar Zwolle.

Op 22 maart houdt men in Zwolle een Titus Brandsma Dag. Deze dag staat in het teken van de verbinding tussen de Moderne Devotie en Titus Brandsma. Titus is op 15 mei 2022 heilig verklaard. Hij is afkomstig uit Oegeklooster bij Bolsward en is sterk beïnvloed door de Moderne Devotie Beweging van Geert Groote en Thomas a Kempis. Hij heeft een hele sterke maatschappelijke betrokkenheid met een sterk gevoel voor vrede en gerechtigheid. Aan de andere kant een intiem en persoonlijk geloof. Uiteindelijk kost deze levensinstelling Titus Brandsma in de Tweede Wereldoorlog zijn leven.

Titus Brandsma dag

De Titus Brandsma Dag in Zwolle start om 14.30 uur. De inloop is vanaf 14.00 uur, in de Sionskerk, Glanerbeek 10 – Aalanden Oost. Het welkom en de inleiding is door drs. H.Evers en M.de Vries. Diaken Kees van Kordelaar uit Bolsward vertelt dan over hoe ze in Bolsward het leven en de geest van Titus gestalte geven. Hij is van de Zalige Titus Brandsma Parochie, en van het Huis van Compassie.

Daarna licht Herman de Vries uit Dokkum de Kruisweg toe die door Titus Brandsma is samengesteld in Dokkum. Hij wordt nu voor het eerst in Zwolle gelopen.

Kruisweg

De Kruisweg( in beelden) van Titus Brandsma gaat men lopen tussen de Sionskerk en Bergklooster, waar de groep het museum van Thomas a Kempis bezoekt. In stilte loopt men terug naar de Sionskerk. Daar gebruikt iedereen  gemeenschappelijk de maaltijd, met ruimte voor gesprek over teksten van Titus Brandsma o.l.v. Hans Tissink van het Ontmoetingshuis Moderne Devotie. Tenslotte wordt er in het avondprogramma, verzorgd door Stichting Thomas a Kempis, stilgestaan bij het thema “ Titus Brandsma Heilig ?! “

Om 21.30 uur is het programma afgelopen, opgave voor deze dag, of onderdelen van deze dag, bij : devriesvrolijk@tiscali.nl . De hele dag kost u 30 euro, incl. maaltijd, koffie/thee, en bezoek Museum Thomas a Kempis.

The event is finished.

Back to top button