Datum

jun 19 2022
Expired!

Tijd

11:00 - 18:00

Thomas a Kempis loopt Bedevaart van Zwolle naar Hasselt

Zwolle – Op zondag 19 juni loopt Thomas a Kempis de Bedevaart route Zwolle – Hasselt, om de Openlucht viering bij te wonen op de Heilige Stede. Hij vertrekt om 11.00 uur vanaf O.L.V. Basiliek de Peperbus. Een ieder is vrij om een stuk met Thomas mee te lopen. De Bedevaart kennen we al vanaf het bestaan van Jeruzalem, waarover Koning David meerdere Bedevaartliederen schreef.

Al vanaf 1355 kent Hasselt een Openluchtviering, een inwijdingsfeest voor bedevaartgangers, pelgrims, parochianen, en bewoners uit Zwartewaterland, Steenwijkerland, Staphorst, Dalfsen/ Nieuwleusen, Zwolle, Kampen e.o. , ingesteld door de toenmalige Bisschop Jan van Arkel.

De Bedevaart van Hasselt staat al eeuwenlang in het teken van vergeving en verzoening. Bedevaartgangers hopen in het reine te komen, en nieuwe inspiratie op te doen. Thomas a Kempis is bekend van zijn boek “ De Navolging van Christus “. Na de Bijbel wereldwijd het meest gelezen en vertaalde christelijke boek ter wereld, en geschreven in Zwolle.

Voorganger Henk Stoorvogel uit Zwolle noemde, tijdens de afgelopen Opwekkingsconferentie, de verhalen over de navolging van Christus “ de echo’s van verhalen van Jezus”. Zo gaat Thomas a Kempis zondag ook op weg, in de voetsporen van.

De Openluchtviering, op de Heilige Stede in Hasselt, begint om 15.00 uur, ook zonder Bedevaart met Thomas is iedereen daar welkom.

Thomas zal tijdens de Viering zijn kleed afdoen, om de dienstdoende geestelijke ambtsdragers niet voor de voeten te lopen.

The event is finished.

Back to top button