Thema: Musical – De terugkeer van Thomas

In het kader van de 550e sterfdag van Thomas a Kempis in 2021 houdt de pioniersplek Ontmoetingshuis Moderne Devotie te Zwolle een musical met als titel: “De terugkeer van Thomas”. Zij doet dit in samenwerking met gemeenteleden van de Adventskerk en de Oosterkerk. Deze musical stond al eerder gepland maar men moest haar uitstellen wegens Corona.

Wie is Thomas

Thomas a Kempis (van Kempen) is geboren in Kempen ca 1380 en overleed in Zwolle in 1471. Hij was Augustijner kanunnik en schrijver van het bekende boek “De Navolging van Christus” en een belangrijke vertegenwoordiger van de Moderne Devotie beweging. Thomas a Kempis komt in deze musical terug naar Zwolle.
Het verhaal speelt zich af in Zwolle waar Thomas leefde en werkte. Hij gaat hij in gesprek gaat met mensen in het hier en nu, en wisselt van gedachten over alledaagse zaken anno 2022.

De musical voert men deels op het toneel uit en is deels vooraf opgenomen op bekende plekken in Zwolle zoals bijvoorbeeld op begraafplaats Bergklooster, de Grote markt in Zwolle en bij de rivier de Vecht.

Info

Datum: zaterdag 5 november 2022 om 20.00 uur – tot 22.00 uur
Toegang: vanaf 19.30 uur met geldig toegangsbewijs met QR code
Plaats reserveren: via het aanmeldformulier. Klik hier.
Tot uiterlijk dinsdag 1 november 2022
Kosten: Vrije toegang.

Na afloop wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Locatie Oosterkerk, Koewegje 2, 8021 AG Zwolle. Op de aangrenzende Turfmarkt is ruime parkeergelegenheid. Parkeren is gratis vanaf 20.00 uur.

Van harte welkom!

The event is finished.

Back to top button