Foto: Stadkamer

Datum

nov 03 2023
Expired!

Tijd

14:30 - 17:30

Socratisch Café Verstaan in de Stadkamer

Iemand vraagt je: “Versta je me?” En als je die vraag bevestigend beantwoordt, wat bedoel je dan? Bedoel je met verstaan dat je begrijpt wat de ander zegt, of alleen maar dat je hoort wat de ander zegt?

Als je de klok hoort slaan, hoor je dat dan alleen maar of versta je ook iets? Hoor je hem drie keer slaan, maar versta je dat het drie uur is? Is verstaan dan het interpreteren van wat je hoort? Drie slagen betekent drie uur. Of misschien wel half drie, want er zijn ook klokken die op het halve uur met drie slagen vast een voorschot nemen op het hele uur. Versta je die drie slagen dan maar half, omdat je niet weet of het half drie of drie uur is. Of versta je het helemaal niet, omdat je het gewoon niet weet? Of versta je het volledig, omdat je weet dat het half drie of drie uur kan betekenen?

Verstaan heeft waarschijnlijk iets te maken met weten en met betekenis. Legt verstaan misschien een verbinding tussen wat je waarneemt en wat je hebt opgeslagen in je herinnering? Kun je iets onbekends en nieuws dan niet verstaan? Of heeft verstaan juist te maken met het zoeken en interpreteren als je iets waarneemt, ongeacht of het onbekend en nieuw is? Wat is dat verstaan? Wat verstaan we daaronder?

Socratisch Café Zwolle is een plek voor een goed gesprek. Voor een zinvol gesprek over wat betekenis heeft in je leven. Voor een eenvoudig gesprek, dat toch diepgaand is.

In ieder gesprek staat één thema centraal. Bijvoorbeeld: vertrouwen, schuld, zorg of beginnen. Ieder thema wordt onderzocht aan de hand van eigen ervaringen. Naar het voorbeeld van Socrates. Volgens hem uiten wij wat wij werkelijk weten in ons gedrag.
Socratisch Café Zwolle is een plek om op adem te komen en tot rust. Een plek om andere mensen te ontmoeten. Een plek om inzicht te krijgen in jezelf en anderen en begrip voor jezelf en anderen.

Meer informatie en aanmelden via de website van het Socratisch Café Zwolle.
Deelname: 8 euro/5 euro voor studenten (incl. koffie/thee).

vrijdag 3 november 2023
14:30 – 17:30

Locatie Stadkamer Centrum
Categorie Volwassenen
Tags Leren Ontmoeten Stadkamer

The event is finished.

Back to top button