Locatie

Grandesco
Zwolle

Datum

jul 09 2022
Expired!

Tijd

08:00 - 18:00

Show de Knetter Festival

Zwolle – Op 9 juli 2022 wordt voor de eerste keer het Show de Knetter Festival in Zwolle georganiseerd. Achter de schermen is men hard bezig met de voorbereiding om ervoor zorgen dat het ook écht een festival wordt. Er komen drie podia te staan waar de hele dag door diverse optredens te zien zijn.

Op het terrein worden verscheidende muziekworkshops en proeflessen gegeven en is er fotostudio waar leerlingen met hun instrument gefotografeerd kunnen worden. Daarnaast zijn er diverse eet- en drinkgelegenheden en is er klein vermaak zoals een springkussen, schminken, grabbelton etc. Amateurmuzikanten zullen verspreid over de dag optreden op de diverse podia. Tussen verschillende optredens in zullen ook bekende Zwolse artiesten optreden zoals GIRLSGIRLSGIRLS, Sanne en Sara en Medan Trio.

Over de organisatie

Het Show de Knetter Festival wordt georganiseerd door stichting Zwolle Presents. Het doel van Stichting Zwolle Presents is een podium bieden aan (jong) muzikaal talent. De afgelopen jaren heeft Zwolle Presents meerdere optredens georganiseerd waarbij amateurmuzikanten (leerlingen van Grandesco Music) de kans kregen om ervaring op te doen in het optreden op een podium. Te denken valt hierbij aan muzikale optredens in de Grote Zaal van Hedon, ‘Potje Jammen’ in de kleine zaal van Hedon, het “Kerstbal” in de Noorderkerk en een “Nieuwjaarsconcert” voor klassieke amateurmuzikanten in de Theodorakapel. Maar stichting Zwolle Presents wil als stichting stappen maken, groeien. Daarom willen ze dit jaar een nieuw evenement toevoegen aan het lijstje: het Show de Knetter Festival.

Je groeit samen sneller en om de laagdrempeligheid daarvan te waarborgen is het idee ontstaan om een festival te organiseren waarbij ze dit nog veel breder trekken. Want waarom zouden we dit alleen voor de leerlingen van Grandesco Music houden als ons doel is om zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met muziek? Om die reden willen moet het festivak toegankelijk zijn voor iedereen. Ook als je geen les hebt bij Grandesco Music zou je de kans moeten hebben om deel te kunnen nemen. Dit wil de stichting bereiken door ook een podium te bieden aan mensen die amateurmuzikant zijn en als doel hebben meer podiumervaring op te doen.

The event is finished.

Back to top button