Pynarello brengt ‘Passie highlights’ naar Zwolle

Zwolle – De Matthäus-Passie behoort inmiddels tot het immateriële erfgoed van Nederland. Maar wat als je nieuwsgierig bent naar Bach’s meesterwerk, maar opziet tegen 3 uur in een kerkbank zitten? Op 9 april speelt Pynarello de Passie Highlights in de Theodorakapel in Zwolle. In één uur hoor je pakweg 10 hoogtepunten uit de passiemuziek, toegankelijk en zonder kerkbankgevoel.
Het programma is een ideale kennismaking met de passiemuziek, maar ook voor doorgewinterde liefhebbers is er genoeg nieuws te ontdekken. Naast de beroemde passies van Bach klinkt er muziek van Mendelssohn, Poulenc en een gloednieuwe aria van Bart Visman speciaal geschreven voor tenor Peter Gijsbertsen.

Geen traditioneel orkest

Bij Pynarello klinkt klassieke muziek altijd nét even anders dan je denkt. Verwacht geen traditioneel orkest, maar een bijzondere combinatie van strijkers, 4 zangers, bandoneon, houtblazers en harp. De avontuurlijke Nederlandse zangers Karin Timmerman, Caroline Cartens, Peter Gijsbertsen en Berend Eijkhout spelen samen met Pynarello. Het muziekcollectief heeft een eigen en geliefde signatuur: zonder dirigent, zonder bladmuziek, vrij van dogma en vol liefde voor de muziek.

www.pynarello.com


Programma

Selectie van passiemuziek van o.a. Bach, Pergolesi, Mendelssohn, Poulenc, Piazzolla, Visman

Uitvoerenden
Pynarello i.s.m.
Karin Timmerman, sopraan
Caroline Cartens, alt
Peter Gijsbertsen, tenor
Berend Eijkhout, bariton (11 t/m 16 april)
Mattijs van de Woerd, bariton (9 april)

Datum
Zaterdag 9 april, 14:00 uur


The event is finished.

TikTok

This section requries the TikTok Plugin, You can install it from the Theme settings menu > Install Plugins.
Back to top button