HockeyNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

HC Zwolle Dames 1 laat punten liggen in Leiden

Zwolle – In de stromende regen vertrok Dames 1 van Hockeyclub Zwolle zondag in busjes naar Leiden. LOHC had nog maar één wedstrijd gewonnen waardoor de Blauwvingers met vertrouwen er naar toe reden. Na een goede voorbespreking en warming-up klonk het fluitsignaal om te beginnen. HC Zwolle begon meteen sterk aan de wedstrijd. Ook kwamen ze een paar keer bij Leiden in de cirkel na een mooi samenspel. Desondanks wisten wisten ze de kansen niet te verzilveren.

Even later zag Leiden de kans schoon om dit om te draaien. Ze kwamen een paar keer gevaarlijk in de Zwolse cirkel terecht. De goal van Leiden zat eraan te komen. Na een cross-pass vanaf de rechtsachter naar de linksvoor kwamen ze gevaarlijk de cirkel binnen. Het uiteindelijk schot was dan ook raak. Het bracht de stand op 1-0.

Ondanks dat de Zwolse dames tegen een achterstand aan moesten kijken probeerden ze de draad weer op te pakken. Het noodlot sloeg echter al weer toe in hetzelfde kwart van de wedstrijd. Leiden hockeyde door de Zwolse press heen en scoorden met een bekeken balletje 2-0. Vlak hierna klonk het fluitsignaal voor de eerste korte rust.

Individuele eilandjes

In deze rust werden de zaken besproken die ervoor moesten zorgen dat de dames uit Zwolle de wedstrijd weer hun kant op gingen trekken. Meer als een team spelen in plaats van individuele eilandjes is iets wat vaak genoemd werd door de coach. De Zwollenaren gingen gewapend met deze tips aan de bak in het tweede kwart. HC Zwolle en Leiden kregen beide goede kansen. Zwolle kreeg zelfs een hele reeks strafcorners die er maar niet in wilden gaan.

Na de vijfde strafcorner kregen ze eindelijk de bal in het goal. Echter werd deze afgekeurd. Tegen een 2-0 achterstand aankijkend ging Dames 1 van HCZ de rust in. In de rust werd besproken hoe ze het moesten gaan aanpakken. Het belangrijkste wat de speelsters werd meegegeven was te proberen om weer alle koppen dezelfde kant op te krijgen.

In de tweede helft begon het nog harder te regenen. “Het zat ons allemaal niet echt mee. Ook de scheidsrechter nam gekke beslissingen,” zegt middenveldster Moise Schuurman. “De ballen die we naar elkaar speelden kwamen net niet aan. Onze kansen die we kregen werden niet benut.” De dames van Leiden wisten nog een paar keer gevaarlijk in de Zwolse cirkel te komen. Echter slaagden zij er ook niet in om nog te scoren.

Later in de tweede helft ging HC Zwolle weer meer druk zetten. Ze werden zelfs een aantal keren gevaarlijk in de cirkel van de Leidsche en Oegstgeester Hockey Club. Ook kregen ze opnieuw een aantal strafcorners waarvan ze er uiteindelijk eentje wisten te scoren. Echter werd deze weer afgekeurd omdat de bal niet buiten de cirkel was geweest.

Verlies in plaats van gelijkspel

“We zaten heel dicht tegen de 2-1 aan, maar de bal ging er maar niet in,” aldus Schuurman. “We probeerden door te drukken om er tenminste nog een gelijkspel uit te slepen. Het mocht echter niet baten.”

Het lot van de Zwollenaren werd bezegeld na een counter van LOHC. De Leidse vrouwen wisten daardoor opnieuw te scoren. Ondanks de 3-0 op het scorebord slaagde HCZ er in om druk te blijven zetten op het Leidse goal. In de allerlaatste minuut sleepte HC Zwolle er zelfs een strafcorner uit. De dames wisten deze kans te verzilveren. De eindstand werd hierdoor uiteindelijk 3-1.

“Helaas hebben we niet het resultaat behaald wat we wilden,” verzucht Moise Schuurman. “Het zat er vandaag helaas niet in. Deze week gaan we volle bak trainen om komende zondag tegen Beuningen wel de drie punten binnen te slepen!”

Komende zondag speelt Dames 1 om kwart voor één ’s middags thuis tegen MHC Beuningen. Het hockeycomplex van HC Zwolle is te vinden aan de Luttekeweg 5 op sportpark Het Hoge Laar.

Dames 1 van HC Zwolle staat na vier gespeelde wedstrijden met zes punten op een gedeelde derde plek in poule A van de overgangsklasse.  Dit het derde niveau van hockey in Nederland. De twee hogere niveau’s zijn de promotieklasse en de hoofdklasse.