Oekraïens dansgezelschap te zien in Theater de Spiegel

Zwolle – The United Ukrainian Ballet Company brengt één van de meest romantische en oudste balletten Giselle naar het toneel. Bijna 60 dansers brengen in slechts vier theaters in Nederland deze bijzondere uitvoering. Op zaterdag 20 augustus is de voorstelling te zien in Zwolle.

Giselle is een van de meest romantische en oudste balletten die nog steeds wereldwijd wordt opgevoerd. Deze Giselle is een nieuwe interpretatie, speciaal gemaakt voor The United Ukrainian Ballet Company, door de wereldberoemde Oekraïense choreograaf Alexei Ratmansky. Onder artistieke leiding van geroemd prima ballerina Igone de Jongh.

The United Ukrainian Ballet Foundation bestaat uit dansers uit de nationale theaters van o.a. Kiev en Charkov die door de oorlog hun land zijn ontvlucht. Elke dansers heeft zijn/haar eigen verhaal over hoe ze de veiligheid bereikten om zich bij het gezelschap aan te sluiten. De persoonlijke reizen van de dansers en hun thuisland, en de urgentie van de voortdurende crises, resoneren krachtig met Giselle’s tijdloze thema’s van liefde, verraad, dood en genade.

Opbrengsten

Alle opbrengsten van de kaartverkoop komen ten goede aan de stichting United Ukrainian Ballet Foundation, dat in Nederland is opgericht om de Oekraïense ballet- en danscultuur te beschermen, te ondersteunen en te verspreiden.

Bestel kaarten

Kaarten voor Giselle zijn 24 uur per dag online te bestellen via zwolsetheaters.nl, telefonisch via 0900 1435 (€0,45/minuut) of bestel aan de kassa in Café Foyé, dagelijks geopend vanaf 10.00 uur.

The event is finished.

Back to top button