Nk Maaien met de zeis

Datum

sep 03 2022
Expired!

Tijd

11:00 - 17:00

NK Maaien met de Zeis deze zomer bij Landschap Overijssel

Op zaterdag 3 september van 11.00 tot en met 17.00 uur vindt het NK Maaien met de zeis plaats op landgoed de Horte in Dalfsen. Vanwege ons 90-jarig jubileum zijn wij dit jaar gastheer van het evenement. Publiek is van harte welkom! Als beschermheer van het jubileumjaar is ook Andries Heidema, Commissaris van de Koning, aanwezig. Hij verzorgt de uitreiking van de gouden strekel.

Oud ambacht, duurzaam en CO2-neutraal

Het maaien met de zeis is een oud ambacht. Maar ook in het moderne natuurbeheer bewijst de zeis goede diensten. Je kunt er heel gericht mee maaien en het maaisel kan goed afgevoerd worden. Bovendien is maaien met de zeis duurzaam en CO2-neutraal.

Programma

Het NK Maaien met de zeis start om 11.00 uur met maaidemonstraties. Wil je het maaien met de zeis zelf proberen? Dat kan! Deskundige begeleiders helpen je op weg. De benodigde zeisen zijn aanwezig, evenals een smid met een smeedkar om de bladen onder de juiste hoek aan de steel te zetten. Dus, ligt er thuis nog een zeis die niet helemaal lekker maait, breng hem gerust mee. In de middag strijden de teams tegen elkaar.

Voorafgaand aan de wedstrijd worden de bladen vol aandacht en liefde gehaard en gestrekeld, een absolute noodzaak om het gras met regelmatige halen af te kunnen snijden en geen sprietje te laten staan. De finales starten rond 15.30 uur. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats door Andries Heidema, Commissaris van de Koning.

Meedoen?

16 teams uit verschillende provincies strijden om het kampioenschap. Naast deze 16 worden op de dag zelf nog 2 gelegenheidsteams van ervaren maaiers samengesteld. Dus, ben je bedreven in het maaien? Kom op 3 september naar Dalfsen en meld je aan voor de strijd!

Kijk voor alle jubileumactiviteiten op www.landschapoverijssel.nl/90jaar

The event is finished.

Back to top button