Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

WVF opnieuw te sterk voor DOS Kampen in IJsselderby

Zwolle – Nadat WVF eerder dit seizoen als winnaar van de IJsselderby in Kampen van het veld stapte, stond zaterdag de return in Zwolle op het programma. In een wedstrijd die bol stond van emoties en strijd stapte de ploeg uit Westenholte opnieuw als winnaar van het veld. En ook nu was de overwinning voor de ploeg uit Westenholte meer dan verdiend. Bovendien bracht het de spanning bovenin terug.

WVF zette de gasten uit Kampen al vroeg onder druk en kwam al in de 9e minuut op voorsprong. Hessel Berends zette vanaf rechts een versnelling in en leverde een perfecte voorzet af die afgerond werd door Max Goudbeek 1-0. Ook na deze voorsprong bleef WVF de aanval zoeken en bleef het gevaarlijk, vooral via de balvaste en sterk spelende Jabir Mazouz. Dit leverde ook kansen op, zo kreeg Martijn Ruijsch uit weer een voorzet vanaf de zijkant de bal plots voor zijn voeten, maar helaas sprong de bal te ver van zijn voet om de score verder op te voeren. Even later legde Martijn Ruijsch de bal, nadat hij zelf niet kon uithalen, terug op Jabir Mazouz maar diens schot was niet krachtig genoeg.

De gasten uit Kampen waggelden in deze periode als ‘poelenten’ over het veld en konden niet meer doen dan hun tegenstanders omver lopen en konden daarin ongestoord hun gang gaan, want ze werden niet of nauwelijks teruggefloten vanmiddag. Hessel Berends, die een aantal keren zijn directe tegenstander Vespignani dolde, werd bijna murw gebeukt zonder dat er gefloten werd voor de nodige overtredingen. Max goudbeek werd teruggefloten voor buitenspel na een schitterende pass van Jabir Mazouz. DOSK bracht aanvallend in deze eerste helft vrijwel niets. Vlak voor rust kreeg Martijn Ruijsch nog een mogelijkheid na een pass van Paul van Dijk, maar diens uithaal werd net op tijd voorkomen door Barneveld. Zo ging WVF met een verdiende voorsprong de rust in.

Na de rust zocht DOSK wel de aanval en ging het op zoek naar de gelijkmaker en kreeg het ook enkele mogelijkheden. Nadat een corner van Rotman vanaf rechts door de wind langs alles en iedereen heenging en een ingooi aan de andere kant van het veld een ingooi opleverde, was Mike te Wiele even later attent op een stiffie van Bakker. Uit weer een corner voor de gasten kopte Rotman over het doel van WVF. Ook de thuisploeg kreeg nog een paar goede kansen om de score te vergroten. Het was de sterk spelende en later tot man of the Match verkozen Jabir Mazouz die met een heerlijk indraaiende voorzet Max Goudbeek bediende, maar diens kopbal verdween net naast de verkeerde kant van de paal. De frustraties bij de gasten uit Kampen namen toe, al zou het nog bijna scoren uit een onterecht gegeven vrije trap, maar Mike te Wiele wist met een katachtige reactie een van richting veranderde bal van Rotman onschadelijk te maken.

In de slotfase van deze enerverende derby kon eerst Barneveld van DOSK met rood het veld verlaten nadat hij zich vergreep aan de ingevallen John Lieben en mocht Beuling van DOSK niet klagen dat zijn actie op een ballenjongen van WVF onbestraft bleef. Ruben Meijer kreeg volkomen onterecht zijn tweede gele kaart nadat hij met een sliding de bal raakte maar de scheidsrechter anders oordeelde. Soms zou je wensen dat de VAR ook zijn intrede in het amateurvoetbal zou doen, die zouden zich vanmiddag in ieder geval niet hebben verveeld. Het was een echte ouderwetse derby die door WVF terecht winnend werd afgesloten.

WVF-DOSK 1-0 (rust 1-0)
9. Max Goudbeek 1-0
Geel: Ruben Meijer (WVF)
Rood: Barneveld (DOSK) Ruben Meijer (2x geel, WVF)
WVF: Te Wiele, Reijnen, van Dijk, Koning, Zweers( 78 ten Broeke), Ruijsch( 84 Lieben), Meijer, Mazouz, Goudbeek, Berends( 71 van der Steege)
DOSK: Dijkstra, Vespignani, Barneveld, van der Worp( 80 Adema), Snippe( 63 Beuling), Westerhof, Knul, Rotman, Bakker, Riemens, Vorsselman( 46 Jansen)