Meditatieve psalmen op elektrische gitaar in Zwols klooster

Op donderdagavond 9 maart is er in het Zwolse Dominicanenklooster een bijzonder concert. Na in die stad het Koningsdagconcert van 2016 gespeeld te hebben komt gitaarvirtuoos Wiek Hijmans opnieuw naar Zwolle voor iets heel anders. In meditatieve sfeer laat hij zijn nieuwe muziek horen op elektrische gitaar, geïnspireerd door teksten van millennia geleden: de Psalmen.

Over die Psalmen zegt hij: “Wonderlijk, hoe oude woorden zo precies kunnen raken. Psalmteksten zijn voor iedereen, juist ook voor wie in een verdrukte situatie zit. Ik kon het pas helemáál voelen door zelf mee te doen. Met mijn gitaar op schoot. Nieuwe muziek haalt iets van heel ver weg, heel dichtbij.”

Henk Vogel zal moderne vertalingen voordragen van de oude teksten. Ondertussen vult Hijmans aan met zijn wonderlijke klanken in de prachtige akoestiek van de Dominicanenkerk. De teksten zijn oeroud, maar samen met de nieuwe muziek blijkt dat lief en leed, boosheid, euforie, verdriet en vertrouwen tijdloze en universeel herkenbare emoties zijn.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Dominicanenklooster en aan de deur. Het drankje na afloop zit daarbij inbegrepen.
Donderdag 9 maart, 20.00 uur
Dominicanenklooster
Kaarten à €12,50

The event is finished.

Back to top button